USA är ett fantastiskt land om man gillar hockey. Nu går det självklart se NHL om man vill hemifrån också, men vem orkar sitta uppe mitt i natten. Flera matcher varje kväll. Slagsmål i varannat byte. Vad säger man om det egentligen. Lite löjligt är det allt. Vuxna människor. Men ligan har något ändå måste jag säga. Samtidigt är jag förtjust i den svenska föreningskulturen. Ni vet vad jag menar.
HV petade flera klubbikoner i veckan. Senast dom gjorde det åkte laget ur SHL och fick harva ett år i hockeyallsvenskan. Gör man samma misstag en gång till? Vi får se.
Träningen då? Jovars, jag gnetar på. Den tunna luften gör sig fortfarande påmind tyvärr. Går man lite för hårt i låt säga en backe mitt under ett distanspass får man sota för det resten av rundan. Väldigt speciellt. Har upplevt andnöd under ett intervallpass. Men det ska inte vara bekvämt som en vis herre en gång myntade.
Kan bli tävlingspremiär vid hemkomst.
En vecka kvar på lägret. Make it count, som de amerikanska coacherna skriker på sina barn när de spelar fotboll på planen där vi springer.
/ eagle

Flaggstaff downtown.
Mysig stad. Mycket berg. Mycket snö.