Jönköpings-Posten frågar Thörnberg om vad som gått snett i HV71. För nästan exakt 4 år sedan valde samma klubb att bryta med honom. 25 mars 2020. Ni kan inte ana vad som hände efter det.

Jag älskar att gå tillbaka i arkivet. Ett klipp(snarare långfilm) på youtube som jag brukar återkomma till för att det gör mig otroligt lycklig ända in i själen är HV71-Brynäs SM-FINAL 7 2017. Första 4 minuterna på det här klippet borde användas för alla i motivationssyfte oavsett sport. Titta på Martin Thörnberg under klippets första minuter. Han HAR bestämt sig.
(Kan även nämnas att spelaren det pratas om efter 3 minuter är också en spelare som fick gå samma dag som Thörnberg).
Det är en rakt igenom strålande SM-final, för att nästan citera Lasse Granqvist. Men låt oss spola fram till avgörandet. Eller nästan i alla fall. Spola fram till 2.25.17. Det som händer sekunden senare är att Martin Thörnberg i den 4:e periodens elfte minut fullföljer en tackling i offensiv zon så det vibrerar i hela Jönköping. Den tacklingen är den djupaste kontrast till det lag som igår förlorade kvalmatch 1 mot Oskarshamn om att slippa degradering Det som händer sekunderna senare är att Thörnberg tar sig upp på rätt sida blålinjen, får en passning och driver på mål. Där finns en annan Jönköpingskille som idag leder sitt älskade HV trots att klubben bjöd in honom med armbågen inför den här säsongen. Han fick spela till sig ett kontrakt. Hade resten av laget på isen visat en tillstymmelse till det HV-hjärta Simon Önerud visat den här säsongen som en av de ledande spelarna hade aldrig det här laget hamnat i något kval. Men han själv var alltså tvungen att kvala sig in i den klubb han växt upp i och visat sin fulla lojalitet till gång på gång. En egenskap som snarare verkar ses som en svaghet än en tillgång i det luftslott som nu närmar sig smålandsderbyn med storheter som Nybro och Kalmar. HV ligger under i matchserien mot Oskarshamn som är det sämsta laget i SHL sen Karlskrona härjade runt. Det är inte läge att säga att allt var bättre förr. Men det var det.

/RD