Ytterligare en vecka kan avhandlas.
Jag har eventuellt lyckats finta bort en stressfraktur i vadbenet. Börjat på ett nytt jobb. Ljugit mig igenom ytterligare en kurs på universitetet och skaffat mig polisonger. Livet rullar med andra ord på helt enkelt.
Suldan Hassan gjorde 2:07 i sin mara-debut, otroligt bra. Kul för grabben med tanke på hur mycket strul han haft efter covid. Kommer ni ihåg den tiden? Vad märkligt det känns att tänka på det ibland.
På Facebook är det gratulationer och kommenterare om att han inte är svensk. Vilka människor de finns va. Det borde införas licens för vissa medborgare att få vistas på internet. Håll käften säger ja te er. Han har gått i skola i Sverige precis som du och jag. Skillnaden på Suldan och de som kommenterar är att han inte gått ”livets hårda skola” som det brukar skrytas så mycket om. Jag kikar in i spåkulan och ser att Suldan är den som tar svensk mara-löpning till internationell nivå, han gör 2:05 innan skorna åker upp på hyllan.

Natten till söndag gör Andreas Almgren ett försök att komma med till OS han också. 10000 meter i staterna. Det kommer gå fort, riktigt ohyggligt fort. Alla som är nåt kommer vara där. Ambitionen är sub 27, och det skulle inte förvåna mig om Almgren är den man ska hålla ett öga på inför spurtvarvet. Vi tar en gravöl för Johnny Danielsson svenska rekord (27:55) senare under veckan. RIP. Han fick ha det i 35 år så det kanske var dags trots allt… (Jag är medveten om att jag tar ut saker i förskott här, men livet blir lite roligare då)

Doping va? Ett otyg! Skärpning spanjorerna…

Samma tävling springer Pihlström. Den killen hatar inte att tävla. 1500 meter innan Almgren sticker iväg. Kan han kvala till OS han med? Ja varför inte! Det handlar väl om att få ”träff” helt enkelt. 8a på inomhus-VM visar ju att han har där att göra. Spännande tider!

Slutligen; HV – Oskarshamn. Negativt kval. 19:30. Match 1.
Jag har varit nervös hela veckan. Om det nu finns en hockeygud så behöver vi dig nu. Det är inte läge att lillebror Oskarshamn ska börja vinna matcher och visa sig på styva linan nu. De har ju varit klappkass hela säsongen.
Gå dit om ni har möjlighet. CRUT spelar introlåten live, bara det är värt entréavgiften.
Vi hörs, hej!
/ örnen