Idag är dagen. Många är det som ska förbereda sig inför Vasan imorgon. Dagen går att beskriva med ett endaste ord, Överkonsumtion. Det överkonsumeras nå jävulskt i hela mellersta Dalarna just idag. Kolhydrater för troligen två vasalopp äts varav det mest rinner direkt ner i Dalälven. Väderprognoser överkonsumeras till den milda grad att det börjar bildas en skara väderprognosfundamentalister som tror mer på väderappen än på vädret utanför fönstret. Vallatips överkonsumeras, ivrigt påhejade av säljorganisationer från diverse 3-5 bokstavsnamn på företag.  Känslor överkonsumeras, alla ska känna efter. Efter formen, förkylningar, skavsår. Är det någon som inte känner efter så är någon annan snabbt framme och ställer frågan ”hur känns det?”.

Holavedens tips för ett lyckat Vasalopp lyder. KISS, keep it simple stupid! Varva ner lite, läs en bok eller en blogg, gör som du alltid har gjort. Krångla inte till vallningen, men gör det noggrant. Ät dig inte bukastinn, men ta en extra frukt. Det som inte är gjort tills idag kommer heller påverka morgondagens resultat. Imorgon är det fest!

Holaveden vill också gratulera årets segrare i Tjejvasan’s D75 klass, Ann-Britt Björnlinger IK VISTA. Ann-Britt var min lågstadielärare när det begav sig på Landsjöskolan under tidigt 90-tal. Att få en hel skolklass att åka längdskidor en hel dag är det nog inte så många lärare som gör eller gjort, men Ann-Britt såg till att skolväggen var full med längdskidor och att spåren var fixade och grillkorvselden brann!

Gör något vettigt av alla dina Vasaloppsnummerlappar!

/OL