Vasaloppet 2017

  1.  Centrum för längtan, dagen efter ettan i nedräkningen. Nu är den här Vasaloppsmorgonen. I år har Holaveden enbart Robert Davidsson på startlinjen men vi följer även andra bröder och kamrater. Med nyladdad pekdator och bäcksvart kaffe är vi redo att följa hela dramatiken hemifrån. Robert har siktet mot topp 1000,1090 förra året. En tid under fem timmar är också möjlig, snön som föll igår hade en luftfuktighet på 97% så bara inte vinden ställer till det så kommer det gå snabbt idag. På elitsidan ser det norskt ut, väldigt norskt. Om krafterna är med oss så fortsätter vi även över femmilen. Där har det taktiska spelet redan börjat genom att Sundby på att fulländat taktiskt manér gjorde att varken Ustiogov eller Krogh fick något enkelt vänta på spurt lopp utan fick full mjölksyredos. Men först tar vi Vasaloppet. Holaveden presenterar Vasaloppet blogglive 2017!

 

13:35. Vår egen slugger är i mål. Snyggade till siffrorna mot slutet och gick i mål på plats 1619 med tiden 5:30:33. Härligt jobbat Robban, nu väntar vi led spänning på en update om hur dagen varit i spåret.

13:12. David Elgh i mål på 5:11, placering 996. Stakade för första gången hela sträckan, kanske gil det lite tungt men inte några stora svalor enligt tiderna.

13:05. Några fler målgångar. Mattias qvarnström, 675a på tiden 4:59:59. Härligt att ha sekunden på son sida en sån dag. Stefan Mennborg  i mål på 4:52 som 509a. Har plockat placeringar hela loppet så det var nog en härlig resa för honom.

13:01. Några målgången. David Jönsson gör ett imponerande lopp, blir 372 på 4 timmar och 45 minuter. Peternilsson glider i mål precis när TV reportern intervjuer en veteran och får därmed en sekund av famous. Placering 669 och hela tolv sekunder under fem timmar.

12:31. Peter Arnesson och Johannes Eklöf i mål. Johannes gör ett riktigt starkt lopp och förbättrar sig rejält från förra årets 178e placering ner till 52! Stort grattis! Arnesson sladdade lite fram och tillbaka men slutade tillslut som 135 i mål.

12:18. Hökberg för några av våra kämpar. David Jönsson går bäst av dom jag följer, 415 just nu. David Elgh har tappt 20 placeringar och ligger på exakt 1000e plats. Peternilsson verkar ha hittat en stabil klunga och är fortsatt oförändrad i resultatlistan. Nu kikar vi på när fantastiska Britta går i mål som dagens absolut starkaste dam. Vilken upplevelse att få njuta sista kilometerna in i mål och veta att man är dagens segrare!

12:02. Herregud vilken dramatik. Ottosson bara tåspetsen från pallplats. Men John Kristian Dahl, vilken kille.

11:42. Kort update från oxberg. David Elgh – 981, fortsätter plocka åkare. Peternilsson – 654. David Jönsson – 415, plockat många åkare.

Markus Jönsson går urstarkt med i täten, 10a i eldris men nu börjar giganternas kamp. Johannes fick släppa och är nu i tåg med Peo Svahn vad det verkar som.

11:03. SENASTE NYTT; Robert ”sluggern” Davidsson fortsätter att tappa placeringar. Holaveden blänger med onda ögat och diskuterar teamets medlemmar inför nästa säsong. Dags att steppa upp nu Robban, gör som lillasyrran – åk snabbt!

10:54. Peternilsson, David Jönsson, David Elgh alla nu förbi evertsberg. Placering i samma ordning 644, 434, 995. Alla stabilt framåt i resultatlistan. Hälften kvar mycket kan hända!

Uppdterar om Johannes som fortsatt är med i tätklungan men nu ser ut att sladda lite. Hoppas det går att täppa till. Markus Jönsson är med långt fram, passerade som 12a i oxberg.

10:40. Sofia Davidsson, ölmstads stolthet, går in i Risberg som 164 av alla damer. Beräknad målgång 6:49h, ett riktigt starkt lopp hittills. Vi hörde via presskonferensen igår att målsättningen var 6:30 och det ser absolut inte omöjligt ut. Heja Sofia!

10:12. Då räknar vi in nästan alla våra hjältar i Risberg. Robert Davidsson kör snabbt men tappar ändå 100 placeringar ner till 1705, många som kör bra idag. David Elgh 1080 så inga problem med topp tusen, frågan är bara hur bra det bra det kan bli. Peternilsson 652, hoppas höften håller hela vägen. David Erixon som kört varje år och håller sviten intakt även i år åker in som 1691 åkare i Risberg. Tar det kanske lite lugnare i år jämfört med tidigare år men han kanske kommer på slutet.

Dessutom uppdaterar vi om eliten. Johannes Eklöf går fortsatt riktigt starkt med grabbarna allra längst fram. Mäktigt att se. Tätklungan är just nu på ca 50 man i evertsberg.

09:40. Då har vi fått in några fler av våra vänner i mångsbodarna. David Jönsson går starkt och ligger kontrollen på plats 462. David Elgh har fått upp farten lite grann och ligger på plats 1106. Jag tror det bara kommer gå fortare och fortare för David och top tusen blir nog inga problem. Sluggern ligger på plats 1667 och förhoppningvis ska det hemlige fortare nu nör han får fri lejd ute på de lättåkta partierna.

Värt att nämna är Johannes Eklöf och Markus Jönsson som hår riktigt starkt i första klungan. Markus 11a och Johannes 46a. Kämpa på nu grabbar!

09:12. Då passerar täten i mångsbodarna. Bloggkompisen Johannes Eklöf ligger stabilt med i andra klungan tillsammans med bland annat Erik Wickström och Peo Svahn. Peter arnesson har tappat 4 minuter på Eklöf mellan Smågan och mångsbodarna. Andra klungan känns hetast just nu med några av de allra tyngsta namnen, bland annat hela santander. Vore riktigt kul om det håller för Eklöf idag. Topp 50 inte omöjligt, men det är lååååångt kvar.

08:52. Nu har vi fått in några av bloggvännerna i Smågan. Johannes Eklöf går en kamp mot Peter arnesson, båda med i andra klungan vad deg verkar som. Sluggern, eller Robert som han heter, gick in i Smågan på 46:37. En och en halv minut tidigare gled David Elgh igenom stationen, förmodligen fått en lite seg start men nu fått upp farten ut på myren. Peternilsson passerade på 40:30 och eliten på 31:30. Nu kan mycket förändras så vi återkommer med en uppdatering i mångsbodarna.

07:55. Vaknade fem i fem idag, nu fem minuter till det mäktigaste ögonblicket på året. God tur alla.

 

1 kommentar

  1. Efter att ha sett Robban på Fb imorse så förstår jag att han tappar….
    Det var allt annat än energi ha ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑