Anställ skådespelare för intervjuerna.

Det var ingen överraskning att Livo Niskanen stakade mot guld i loppet över 15km. Det som förvånade den lilla skidvärlden var när finnen i ren överlevnadsinstinkt kastade sig själv i snön efter att ha passerat mållinjen. Det var inte själva kastandet som chockade för det kan nog dom flesta känna förståelse för utan det var av synen av att finnen skidat hem ett VM guld på ett par ”huddingar”(vallningsfria skidor). I min värld var en hundrafemtiofemte plats i Vasaloppet det bästa ett par ”huddingar” har fått vara med om tidigare. Naturvetenskaperna har ett snyggt ord i Emergens. Nya vinnare och förlorare på arenan efter det här. I den pengaspelande näringen är skidtillverkarna vinnare och vallatillverkarna förlorare då klistertubberna hamnar först på rea hyllan för att rätt snart vara påväg till distribution. Världen ritas om för var dag. Vem var det som sjöng ”bättre bättre dag för dag”?

 

Är det rätt att hylla Mika Myllylä? Nej naturligtvis inte, det är bara känsloladdat och korkat. Däremot är det oerhört viktigt att inte glömma Mika Myllylä! Förståelse mina vänner. Sen tror jag att Mika dömde sig själv hårdare än vad media gjorde. Allt är en sorglig historia värd att bevara.

Det sjuka med Norges överlägsenhet på damsidan är väl att Tour de ski vinnaren och världscupledaren tillika VM fyran Weng hade petats om Johaug inte varit doping avstängd.

Skrev en teori om östländernas inställning till doping har sin rot i kommunismens korruption. Tänkte på att man kallat Norge för den sista Sovjet staten. Rev den när den föll. Många borde ta efter och riva sina undermåliga teorier i tid.

Det är hård och stor media bevakning från VM men var är djupet? Så mycket skräp och kan vi i inte mediaträna alla atleter som ligger i riskzonen för att få göra en tv-intervju. Var är underhållningen? Låt atleterna gå och duscha istället och låt en duktig teaterskådespelare med berättarkänsla göra intervjuerna. Har inte Trumph lärt folk att folk inte vill ha fakta utan en bra och tilltalande berättelse räcker gott och väl. Det är för juridiskt om man säger så, tråkigt. Skidvärlden behöver mer poesi. Ta ut svängarna.

Håll koll på våran Facebook sida under dagen. Rycktet säger att det kommer bli live från fäders spår.

 

 

3 kommentarer

  1. Niklas Solsjö

    2017-03-03 at 11:34 e m

    Iivo heter han?

  2. Niklas Solsjö

    2017-03-03 at 11:41 e m

    Nu får vi reda ut detta med skidorna? Säker på att det var skinskidor? Ser ut som vanliga Ross med svart fästzon och vita varmbelaget när han slänger sig i snön. Jag kan se fel dock?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑