Vibrerar

Det går verkligen ta på stämningen. Det tisslas och det tasslas. Man känner sig kanske lite sjuk, lite orolig eller så tar man alldeles för lätt på saken och kommer inom några få dagar få veta vad verklig smärta innebär. Finns det någon som inte pratar skidåkning denna veckan? När världsmästerskapet väl krockar med Vasaloppshelgen når det svenska skidintresset sitt klimax. Det är härligt.

Imorgon åker fruktnissarna mot stafettvasan. Vi kör som en hyllning till det svenska äpplet och grundaren av rudenstams parti – Nils Rudenstam. En man med många historier. Jag fick höra några innan han gick bort, men bara några. Resten har man hört från alla andra. Jag kör första sträckan, satsar på att lämna över till arvtagaren till Nisse utan att han tittar snett på mig. Typ; du kunde väl kört fortare än såhär-blicken. Sen har vi FN-soldaten på tredje sträckan. har man tjänstgjort mitt i misären borde inte sträckan mellan evertsberg och oxberg vara några problem. På fjärde sträckan har vi David Rudenstam, mannen med kaxholmens längsta stavar. Vi hoppas att dom är kapade nu efter att FIS infört 83% regeln, men det har du väl koll på David. Åker 16 timmar bilresa tur & retur för att skida 9 kilometer. Starkt!  Sist men inte minst, ytterligare en arvtagare till Nisse som ska agera ansiktet utåt i förhoppningsvis en segerintervju i målfållan. Man ska åtminstone sikta högt så kanske man landar bland äpplena på de högsta trädtopparna.  Team fruktnissarna. Lägg namnet på minnet.

Skidorna är vallade. Dom står i templet bredvid svanebos föredetta atomic. Ledsen Palle att jag inte kommit ner med dom än, men du kan vara lugn dom har fått all kärlek dom behöver för att klara sommarhalvåret. Swix HF7, naturlig rill, inget föste ännu men visst måste man ha det i första backen om man är löpare med tunna armar?  Ska bli mäktigt att på åka första sträckan och bara ha några hundratals skidlöpare framförs sig i backen. Nästan som att stå i elitledet föreställer jag mig det kommer bli. Inte för att jag stått i elitledet men jag har ju sett det på TV. T

Ett varmt lycka till vill jag skicka med er alla som står i de sista förberedelserna. Slappna av, njut, ät, och kör försiktigt upp till Dalarna.

3 kommentarer

  1. Naturlig rill… har du kört Stråkenloppet eller?

  2. Såhär några minuter innan damstafetten ska till att börja så måste jag flika in med en fundering inte för att jag egentligen är orolig men kan ända inte släppa en liten detalj som satt sig i näthinnan. Det är väl så hoppas jag att skidorna fortfarande är ett par Atomic? Mest beskymrad över om dom skulle förväxlas med några andra skidor bara. Måste diagonala med dom igen, dom hade ju ett underbart spann, mjukt och följsamt men rappt och hårt på samma gång. Det är en förälskelse där och jag vet att du tar hand om dom, de är nog faktiskt i bättre händer oss dig än hos mig om man får vara ärlig men det säger jag inte till någon. Hoppas nu inte någon läste det här, var ju bara en fundering. Eller inte alls egentligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑