Så står man vilsen i mörkret och famlar efter ljusglimtar. Hallbys konstsnöslinga förlängd med överbliven(!) snö. Blanka skidor med en förhoppning att lätt och ledigt dra sig upp genom bestämt rappa hugg. Benen ger vika för magens smärta men det går. Vi hugger. Jävla tråkigt sätt att åka på egentligen?

Igår kväll hade jag i mitt stilla sinne planerat att åka 4 timmar här. Men livet kom emellan. En förkyld 2,5-åring som är omöjlig att hålla sig ifrån. Och vips: ett skav i halsen och nysningar. Bäst att hålla igen. Vara smart. Dessutom nya köksutmaningar. Borra och skruva och titta på när farsgubben byter rör under den nya ekskivan där det snart ska snittas både det ena och det andra. Snart klart snart klart. Det kommer bli en fröjd.

image

Ut med gamla.

image

In med det nya.

 

 


Senaste från min granne PeterNilsson är att en Vasaloppsstart är högst osäker. Höften strejkar. Tråkigt om det nu skulle bli så. Eldprovet blir nästa vecka i Falun. Hela Ölmstad håller andan.

För egen del blir det start med 100 procents säkerhet. Och om hals och näsa tillåter blir det ett ångestframkallande pass i garaget på söndag eftermiddag. Kanske sänder live. Kanske inte. Man vet aldrig med Holaveden.

Och när vi ändå är inne på uppdateringar kan jag meddela att en otippad läsare gav sig tillkänna. Sånt är förbannat trevligt att höra. Han tyckte till och med att det var riktigt roligt att läsa. Hoppas ni övriga gör det också. Och gör ni inte det får ni höra av er.

Nu kör vi veckans sista dag. Hela vägen in som Calle Halfvardsson hade sagt.

/RD