Naturen, din platt-tv runt hörnet

Två dagars ledighet från skidinstruktörsjobbet. Vad ska man hitta på när det enda man har är en tjock-tv med bara ettan? Lite som på 80-talet, ni vet tiden före Arvid. Man får gå fram till TV och trycka in en rejäl knapp och den ger ifrån sig ett ljud som man tror kan förbytas i en explosion vilken sekund som helst. Inga jävla LEDar som står och tjuvdrar ström när TVn är avstängd. En fet huvudströmbrytare bara. PANG, så enkelt, så befriande på något sätt. På Spåret, Landet Runt och Aktuellt i en perfekt blandning. Inga val man behöver göra. Tänk vad livet var lätt förr. Kanske inte bättre, men enklare.

Åter till saken. Ägnade inte mina lediga dagar framför tjock-tvn. Termometern visade -20 men månskenet drog mig ut genom fönstret. En kort tur upp på Jakobshöjden i månskenet i hopp om att få se lite norrsken. Inget norrsken men väl ett stjärnfall och en räv som sprang över skaren. Känslan av att vara uppe på fjället helt ensam i mörkret är svåröverträffad. Man lever som på riktigt liksom. Sinnena blir starkare.  Testa det! En härlig känsla.

I förrgår styrde vi Volvon mot grannen i väst. Lusekoftor och höga berg avlöser varandra. Intill vägen sitter en duvhök men en nyslagen orre och låter sig betraktas på nära håll. Parkerar på en lite ficka och blickar upp mot bergen där dagen ska spenderas. Efter några minuter pumpas varmt blod ut i händer och fötter medans vi steg för steg jobbar oss närmare toppen i solsken och fantastisk utsikt. Vart man än vänder sig är det vackert. Att kunna vara ute och njuta av naturen trots kylan är en härlig balansgång mellan att frysa och svettas. Ibland hamnar man på ”the sweet spot” och det känns perfekt. Väl på toppen väntar 5 kilometer utför tillbaka till bilen i härlig snö. Molnen börjar skymma solen och det är dags att nöja sig för dagen med många timmar i pjäxorna. Några lättsaltade och en folköl och kvällen är räddad.

Ännu en dag gryr med kalla temperaturer. Utlovat med uteblivet solsken och istället lågt liggande moln. en bit upp på fjället är omgivningen sockervadd. Omlagd plan och några åk mellan fjällbjörkarna ner mot Grövelsjön istället. Leendet växer i takt med att sväng efter sväng blandas med oändliga möjligheter till hopp i en av naturen designad lekplats för en yngre vuxen man med outtömligt skidbegär. När skidorna knäpps av har även denna dagen fyllts av skidåkning.  En summerad 2 dagars ledighet har genererat 13 timmar på skidorna.  Det är livet!

Idag är det dags att jobba igen!

Månsken

Månsken

 

Mot toppen

Mot toppen

Solsken och skidor, en perfekt kombination

Solsken och skidor, en perfekt kombination

Norge, fullt av berg!

Norge, fullt av berg!

1 kommentar

  1. Fantastiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑