I-landsproblemet

Jag har ett problem. Våran tvättstuga är på markplan och vi bor på tredje våning. När man tvättar vet man aldrig riktigt när tvättmaskinen blir klar. Tävlingsinriktad som man är vill man ju hinna med flest tvättar på sin tvättdag….vi har dock tre dagar i veckan så det brukar inte vara så svårt. Ofta knatar jag ner till tvättstugan för att hänga upp tvätten men mötts av en kraftigt vibrerande centrifugerande maskin. Vad ska man göra? Gå tillbaka upp? Slösurfa….men mottagningen är kass. Ett riktigt I-landsproblem. En systemkollaps i dess ädlaste form.

Så jag kavlade upp ärmarna och började jobba….ja eller mest koda. Jag började gräva lite i gömmorna och hittade en laser, en arduino och en accelerometer. Så jag fick ihop ett system som börjar blinka med lasern om rörelserna på accelerometern blir för små. Då kan jag sätta systemet på tvättmaskinen med magneter och rikta lasern ut på gräsmattan utanför så jag kan se uppe ifrån lägenheten om tvättmaskinen går. Sagt och gjort och i förrgår kväll låg ett sådant systemfärdigt på bordet när jag gick och la mig.

Men varför stanna där? Jag hittade även ett bluetooth-chip…. Så nu kan jag även få informationen i mobilen om ifall maskinen står still eller inte. Detta är också löst nu.

Men varför inte ta det ännu lite längre??

Med accelerometern kan man ju mäta frekvensen på tvättmaskinens rotation och på så sätt kunna skicka information om var i programmet som tvättmaskinen är.  Frekvensmätningen har jag också fått till så nu är det bara att få till kriterierna för hur frekvenserna ser ut i olika delar på tvättprogrammet.

Och sen tänkte jag baka ihop allt i en app på telefonen. Man måste inte springa varje dag….

20161214_221511

8 kommentarer

  1. Likt Gud skapade han världen.

  2. Nöjd dig inte än Oskar….

  3. Nöj dig inte än Oskar…

  4. Mycket smart men att sända ut laserstrålar är nog olagligt.

  5. Helt underbart!

  6. Helt fantastiskt!

    • Nästa steg måste väll vara att göra så att du får achievements när du tvättat 100/100/500 tvättar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑