La Belle epoque

Jag såg ett klipp på en man som hade bestämt sig. Han hade bestämt sig för att spela pingis varje dag i ett helt år. Allting filmades och efter ett år klippte han ihop allt till en snabbspolad film så att man såg utvecklingen väldigt tydligt. I början såg det inget vidare bra ut, ungefär som när en annan slår några slag över nätet. I mars april började det hända lite, slagen var nu betydligt aggressivare och tempot hade skruvats upp en bra bit. Över sommaren började han tävla och på hösten såg det riktigt proffsigt ut. Hur bra han egentligen blev vet jag inte. Inga resultat redovisades och jag orkade inte forska i det heller. Men det såg väldigt bra ut. Från amatör till proffs heter klippet, om jag inte minns fel.

Kontinuitet är ett ord som många slänger sig med i träningssammanhang, men det är faktiskt vad allting handlar om. Tänka utanför det enskilda träningspasset och se helheten. Att spela pingis varje dag i ett helt år får anses som god kontinuitet.

Jag själv blev lite inspirerad så jag funderar själv på att filma varje löptävling under 2017. Snacka lite innan för att se hur man tänker samt snacka lite efter för att utvärdera. Senare på året kan man klippa ihop allting till en snabbspolad film för att se utvecklingen. Man vet aldrig om det kan vara sista året man springer, tänk vad roligt att ha lite rörligt material på datorn som man kan bli nostalgisk över om några år i så fall.

Idag bilar jag upp till huvudstaden. Ska se min allra första och sista Kent-konsert. Jag har aldrig varit ett superstort fan men som musikintresserad har Kent ändå varit en stor del av ens uppväxt på något sätt. Sveriges största band påverkar alla på ett eller annat sätt. Ofta blir jag riktigt frälst av ett band eller artist först efter jag sett dom live och kanske blir det så med Kent också. Det återstår att se.

 

Trevlig helg vänner. Glöm inte att lyssna på podden med Björn Andersson. Finns som sagt på iTunes, så för er med iPhone eller annan Apple-produkt är det bara att gå in på appen ”podcast” och söka efter holaveden så hittar ni förhoppningsvis fram till oss.

3 kommentarer

 1. Jag såg dig inte på konserten….)
  Hoppas du hade en trevlig stund med kent. Som gammalt kentnörd har jag dock varit med om mycket bättre stunder med dom.

  • Holaveden

   2016-12-20 at 10:06 e m

   Det var ju några fler där så inte konstigt att vi inte såg varandra! jag tyckte det var kanon, vilken show dom bjöd på!

   • Haha! Ja det var ju ett försök på skämt det där första jag skrev. Det andra har jag ingen annan förklaring till än att jag sett ett gäng Kent-konserter och helt enkelt har blivit bortskämd. Men visst var det en fin show dom bjöd på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑