Vi är vidare, Holaveden podd avsnitt två.

”En gång är ingen gång” eller som man säger i byggbranschen ”En skruv är ingen skruv”. Det handlar om att ta sig vidare, ifrån något till något annat. Holaveden gjorde high-five efter podd-debuten med den förtjusande Tenhultsbon Hanna Seppas, införskaffade en ny mick, bjöd in ytterligare en gäst och tog allting vidare.

Björn Andersson är ett välkänt namn inom skidkretsar både för sin nutida profession som butikschef för Pölder Sport i Nässjö, södra Sveriges största längdskidsbutik, men likväl för sin tid som Världens bästa rullskidsjunior i början av tvåtusentalet. Tillsammans med Holaveden dyker Björn ner i minnesbanken och samtalar om Vm gulden, åren i längdskidåkningens juniorlandslag och junior sm på hemmaplan 2003, mästerskapet med bitterljuva minnen. Björn är öppenhjärtlig och frikostig med orden och avslöjar varför Fredrik Uusitalo bombaderades av snöbollar, varför stakning är en stor del av klassisk skidåkning och inte bör regleras, hur det kanske kan komma sig att alla har astma idag. Björn berättar även om hur det var att tampas sida vid sida med Marcus Hellner, hur lite han egentligen tränade och hur ofantligt lite han tränar idag.

På utrustningssidan pratar vi om stakskidor och ”skin” skidor. Vilka strukturer som finns och vad man kan känna på en skida när man håller den i handen. Har ni vidare frågor om utrustning eller vill förnya eran skidpark etc, tveka inte att uppsöka Björn,  det är bara att googla.

Såhär i efterhand vill jag passa på att säga att det var ett roligt avsnitt att göra. Avslappnat och därför en aning rörigt men det är som det ska vara, Holaveden är allt som oftast ”raw”. Vi spelar in poddar i första hand, vi klipper helst inte. Holaveden är i första hand ett socialt projekt och det här är resultatet av en lyckad eftermiddag. Musikinslaget på slutet får många av oss att färdas i tiden, till mellangatan, burköl och sena nätter. Lyssna nu och njut, perfekt för bilresan, hör gärna av er, låt oss bli visa av din åsikt. Vi återkommer med ett nytt avsnitt efter Jul.

 

 

Ni hittar även avsnittet på Itunes!

 

 

4 kommentarer

  1. Har lyssnat nu, bra skit! Han låter ju nästan precis som Gessle…

  2. Kan inget om skidåkning, ändå var det roligt att lyssna på! Bra jobbat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑