Jag gör just nu min praktik i en förort till Göteborg. Den klassresan jag gör varje morgon via de tolv minuter spårvagn jag åker är verkligen häpnadsväckande. Det är nåt helt annat än skärstadalen, det är det verkligen. Men samtidigt väldigt spännande och lärorikt. Elever som upplevt saker man knappt förstår är sant. Barn som förlorat sina föräldrar i krig. Barn som inte kan läsa och skriva. Barn som har föräldrar som inte kan läsa eller skriva. Höghusen. Betongen.
Men det är ändå Roblox och samma tiktok-klipp som florerar bland dessa barn som för alla andra. Det är fotboll på rasten och läsläxa över helgen.

Jens Lekmans andra fullängdare har resulterat i att turister från hela världen besöker området. Japaner som åker dit för att fota sjuans spårvagn och torget. Fin historia ändå. Det finns inte så mycket att se enligt mig, men man blir väl hemmablind. Albumet Night falls over Kortedala är begravet och dött, men lever sitt egna liv i cybervärlden. Går att leta rätt på.
Sjuans spårvagn har verkligen något. Blandad målgrupp. Häromdagen satte sig två så att säga väldigt piffiga damer bredvid mig påväg mot arbetsdagen. På nästa hållplats kliver en man på och sätter sig bredvid oss tre, knäpper en Arboga 10,2 och suckar. Klockan är 08:15. Vi alla fyra nickar lite lätt åt varandra under tystnad. Jag tror det var en ömsesidig känsla men det inte alla som tar till burken i det läget.
Arbogan ska tydligen drickas varm enligt senaste rönen, såkallad varmboga. Det är bara för de hårdnackade antar jag. Undra vad bartender-doll säger om en sån sak? Nu svävar jag iväg på annat. Vi hörs!

/aö

https://open.spotify.com/embed/track/28MwgoFCMFekFItkaEDq4v?utm_source=generator