Är det inte det ena så är det följaktligen det andra. Så skaver verkligheten vidare med sina problem. Det smäller nåt så in i helvete nere i Gaza. Himlen fylls av skräck. Dofterna av bränt lik sprider sig om morgonen. Misär och hopplöshet. Det kan kännas hopplöst och motigt men det är väldigt viktigt att vi orkar stå upp rakt och kraftfullt på Israels sida. Aldrig vika oss för terrorism och barbari. Israel är den teknologiskt drivna ljusglimten bland länder som Jordanien, Syrien och Egyptien. Ett demokratiskt oas i ett mörkt Mellanöstern. Hur man än ser på det så är det ett elände. Men stötta folk som rer i det. Alternativ till demokrati är sämre.

Öis loppet är köttigt. Man är inte bättre än vad man är. Det är ärligt på nåt vis.

Vi har bara en pannlampa i hushållet. Vilket blir knivigt när båda ska springa samtidigt. Vi fick slå följe bort till Vistavallen sen fick undertecknad snurra på elljusspåret medans sambon körde Drättingebacken och runt för att ansluta och slå följe hemåt. Bra fart på hemvägen.

Inte bara elände expanderar utan även universum. Universum expanderar ständigt hör man folk dra till med i tid och otid. Att historien expanderar känns mer förståligt då mängden av information blir större. På tiden då Bibeln för människans förståelsevärld så såg man universums tid i en tidsrymd av 6000år. Idag går tonåringar runt och pratar om att Homo Sapiens sapiens är 200 000 år. Jag har aldrig hört någon säga Homo Sapiens sapiens, heter det inte Homo Sapiens? Tydligen expanderar även ord. Expansionen av universum kan alltså ses i att förståelsevärlden en gång för inte länge sedan var 6000 år och i nuläget är människans tid på planeten 200k år och det är en pytteliten del av universums ålder. Universums ålder är svårgripbar. Backen upp till berg är högst reell.

Flourfritt, ska vi verkligen behöva re i det där?

/Johan