Norge. Vilket land ändå. Fina människor och vacker miljö.
Holmenkollsstafetten är världens största stafett. 60 tusen löpare ute på gatorna i Oslo. Folkfest redan veckan innan 17e maj. Min coach som varit där 10 gånger sa att alla generationer någongång bör uppleva Holmenkollsstafetten. Nu har jag också fått göra det.
Start inne på Bislett. Vacker arena. Därefter 15 sträckor fördelat mellan 370 upp till 2800 meter. Det gäller att ha en bred trupp med många snabba sprinters och medeldistansare.
Den sträckan jag fick axla var 1790 meter lång och nästan 100 höjdmeter. En rejäl motbacke. Tänk typ Lyckåsbacken fast lite kortare. Syrafest i drygt 6 minuter.
Tyvärr var jag för dålig och tappade runt 17 sekunder på den sträckan. Tyvärr var det inte den enda sträckan vi tappade på heller.
Det norska laget Ullensåker/kisa var en klass bättre genomgående på nästan alla sträckor. Totalt vann de 9/15 sträckor. Det är så man vinner en stafett helt enkelt.
Vi fick även spö av norska laget Gular. Typiskt norrmän att va bra på allting.
Riktigt rolig stafett där varje sträcka hade sin charm och kunde vara helt avgörande. Även ett roligt pussel att försöka matcha det bästa laget man har för dagen genom att placera rätt man på rätt sträcka.
Vi slickar såren och tar nya tag nästa år. Hälle har en grymt bra grupp just nu och denna stafetten ska vi verkligen försöka vinna.

Göteborgsvarvet verkar ha varit en tuff resa för många. Inte lätt att få till en bra halvmara när det blir en smärre värmebölja samma dag. Göteborgsvarvet borde ligga i Mars eller September, typ. Men lite svårt att ändra på det nu kanske.
Värt att nämna bloggkompisen Johannes Eklöf som springer runt på 1:12. Ruggigt starkt på den banan och i den värmen. Trots ganska lite löpträning verkar han vara i god form. Måste kört mycket alternativ träning??

Vi hörs friends / örnen