Jag har gjort en plan. En tanke slog mig. Det kanske inte är omöjligt att ta sig under 15 minuter på 5000 meter och i förlängningen 30 minuter på 10000 meter. Men jävligt svårt troligen. Hur som helst så satte jag mig ner och planerade min träning för året. Det var längesen jag planerade min träning…. De sista åren har jag typ tränat lite vad känts bra och vad klubbträningens plan varit och sen bara kört på tills kroppen sagt ifrån. Kanske inte den bästa planen.

I år tänkte jag försöka få in två tävlingsperioder. I slutet på Maj och Juni samt i September-Oktober.

Om det är några av våra läsare som använder sig av Polar klockor kan jag verkligen tipsa om deras planeringsverktyg som man kan använda via webben. Sen synkas planen med klockan och varje dags pass är laddat i klockan. Ett mycket bra sätt att inte hålla på med slentrianträning utan se till att varje pass har ett syfte. Än har jag bara testat detta en vecka men är riktigt nöjd med hur det funkat.

Birken såg rätt lockande ut. Träffade Johannes Eklöf på Ågesta konstsnöspår förra helgen. Han gjorde ännu ett stabilt lopp med en 11:e plats.

På måndag ska Sommar-SAABen få en ny ABS sensor ring och lite andra uppdateringar på verkstan. Förhoppningsvis går den mot sin 4:e sommar….om inte finns det en riktig dröm-Saab på Blocket.

-OL