Dra för vinter. Nu kör vi.

MOTO BRUTAL SKIERG TOUR 2022
Karlslunds IF bjuder in till Skiergtävlingen Moto Brutal Skierg tour 2022. Det är ett virtuellt evenemang som alla är välkomna att delta i. Evenemanget ligger i appen Ergzone! Tävlingen är öppen fram till och med 31 december. Välkommen du med!

Så här går det till
Du väljer själv vilken av de 7 etapperna du vill köra. Allt är förinställt! Du behöver inte knappa något på Skiergen, bara fokusera på att ta i allt du har. Resultatlistor genereras och uppdateras automatiskt i appen, för varje etapp och totalt. Det finns 3 tävlingar att välja bland, med det är fritt fram att gå för samtliga.

Sprintcupen har 5 deltävlingar i 4 av de 7 etapperna. Satsar du helt på denna behöver du inte köra de andra etapperna. Tourmakarna sammanställer denna resultatlista utanför ErgZone.
Distanscupen har 7 deltävlingar i 5 av de 7 etapperna. Satsar du helt på denna behöver du inte köra de andra etapperna. Tourmakarna sammanställer denna resultatlista utanför ErgZone.
Totalcupen är totalresultatet av samtliga 7 etapper och dess deltävlingar, totalt 13 st.
Du behöver inte köra etapperna i ordning. Du kan också köra om en etapp om du vill förbättra ditt resultat, du väljer då själv vilket resultat du vill ranka i tävlingen. Poäng får man efter den plats man ligger på deltävlingen. Summan av poäng blir din ranking i sammanställningen. Lägst poängsumma vinner evig ära och stolthet! Det kan Krister Nyrén, Richard Johansson och Henrik Magnusson intyga, som vunnit touren de två första säsongerna.
Alla Skiergmodeller är tillåtna, väggmonterade som fristående, med eller utan kontrollrem. Det krävs en PM5 monitor för att koppla med ErgZone.

Gör så här
Ladda ner appen Ergzone och du behöver även ett konto hos Concept2 för Ergzone är kopplat dit. Gå in på länken https://www.erg.zone/groups/moto-tour/moto-brutal-skierg-tour-2022 så kommer du snart att släppas in av admin. Gör detta i god tid innan första etappen så du hinner bli insläppt.
Appen ansluter du till en Skierg PM5 genom att via Skierg-menyn gå till ”Fler alternativ” och sedan ”Trådlös möjliggöra”. Då gör Skiergen sig tillgänglig via Blue-tooth. I appen väljer du en etapp och trycker på ”Scan for PM5”. Då dyker Skiergen förhoppningsvis upp i appen och du kan koppla dem samman.
Om du får problem på något sätt med appen eller att koppla ihop med Skierg, sök svar här: https://www.erg.zone/faq .

Etapperna

 1. Prologue
  Ingår i: Sprintcupen (1) och Totalcupen.
  Passet: 500m. Sprintetapp! Enkelt, kort och all-in! Räknas också till Totalcupen.
 2. PENTA
  Ingår i: Sprintcupen (1) och Totalcupen.
  Passet: 5*1000 m. Första 1000 m är kval och en egen sprintetapp. Följs av 10 min vila sen 4×1000 m med 1 min vila. Hela etappen räknas i Totalcupen.
 3. Pure 5000
  Ingår i: Distanscupen (1) och Totalcupen.
  Passet: 5000 m. Skierguniversums zenit. Ren distansetapp men räknas också in i Totalcupen.
 4. Hard rock 10000
  Ingår i: Sprintcupen (2), Distanscupen (2) och Totalcupen.
  Passet: 10 km, med 2 sprintetapper och 2 distansetapper. Första 2,5 km är en sprintetapp, nästa 5,5 km är en distansetapp, km 8-9 är andra sprintetapp och totalen är distansetapp. Hela etappen räknas även i Totalcupen.
 5. The queen
  Ingår i: Distanscupen (2) och Totalcupen.
  Passet: 15 km och sista 7,5 km. 2 Distansetapper som räknas i totalcupen.
  Kanske din taktik likt Johan Olssons att rycka och höja tempot halvvägs för att gå hem med segern?
 6. EBK
  Ingår i: Sprintcupen (1), Distanscupen (1) och Totalcupen. Passet: 6 intervaller ska genomföras i två block.
  Block 1: (6/6/4 min. 1,5 min vila)
  Mellan blocken 3 min vila.
  Block 2: (6/6/4 min. 1,5 min vila)
  Tredje intervallen i varje block, tvingande att ha motstånd 1. Intervall 3 i block 1 = SPRINTETAPP.
  Totala passet räknas i distanscupen och totalcupen.
  OBS! MOTSTÅND 1 MÅSTE STÄLLAS IN MANUELLT. GLÖM EJ!
 7. Mnevis
  Ingår i: Distanscupen (1) och Totalcupen.
  Passet: En intervallpyramid bestående av 400/800/1600/2000/1600/800/400. Vilan är 30s/60s/90s/120s/90s/60s. Total tid är den enda som räknas.

När kommer första snön?
Det börjar bli kallare nu.

2 kommentarer

 1. Obligatorisk touranmälan för alla Holavedenskribenter…?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑