Våren och bloggen kämpar på. Knoppar och små blad överallt. Pollen till förbannelse. Kvällssol. Shortslöpning. Torra skogsstigar. Våren ger och våren tar.

Fina pass har avverkats denna veckan. Ett banpass på Kristinebergs IP i måndags. Den offensiva öppningen straffade mig och jag fick kämpa för att hålla i. Kände vårsolen i ansiktet när jag låg utslagen på de slitna löparbanorna efter passet. Snart ska de rivas bort och Kristineberg jämnas med marken. Skamligt.

Tisdag, lunchvarv på Kungsholmen Runt banan med Dolla. Lämnade Dolla och klev rätt in och hämtade en kebab. Gick svettig, iklädd tights och löpkläder, med en kebab i ansiktet tillbaka mot kontoret. Känns lite som en walk of shame när samma kollegor ser mig hurtigt jogga iväg, för att senare lämna ett spår av svett och kebabsås på Alströmergatan en timme senare. Men lunchkombon löpning + kebab från Formaggio på Fleminggatan är svårslagen.

Onsdag, 2 x 20 min i halvmaratempo med Hofvet. Philip, Emil och jag rullade på fint runt Björnnäsvarvet. Uhris berättade om sitt mål att sätta nytt svenskt rekord på 10000 m för M45. Kjell-Erik Ståhl innehar rekordet, ni vet han som satte Holaveden i juridiskt trubbel. Rekordförsöket ska göras i London nästa helg och planen är att springa i spikskor. Uhris är mindre orolig över att klara tiden. Den stora utmaningen är att som M45a hålla 10 km i spikskor.

Imorgon är det dags för nummerlapp igen på Kungsholmen Runt och jag är rätt säker på en PB-öl på lördag kväll. 1:16 borde kunna putsas ganska rejält.

-OL

Vår i Stockholmsskogarna