Marcialonga 2023

Vilken episk resa. Dags att boka. Vi behöver en reseledare. Sånt här är svårt att få ihop. Ni anar inte vad vi fått uppslag till genom åren, inte allt får se dagsljus. Vi får se. Blir det Marcialonga så skriv upp mig på listan.

När Covid däckade Markus Q så fick Sambon och pojken ställa upp på en bilresa. Då våran tyska kärra fått förhinder så ryckte Mormor Gerd in med sin tyska kärra. Kanon. Tala om toppen mormor. Man blir så glad. Mora loppet stod på agendan från Oxberg till Mora. Som halvvasan i stort sett. Kände mig i kanon slag. Mötte upp Jacob Mörhed vid starten. Han som första gubbe i andra startled och ja fyra gubbar bakom. Hög fart som vanligt i starten, rätt kuperat. Fick en bra rygg i en moradräkt och vi sluggade på. Efter någon kilometer blir det en rejäl backe och vi går ikapp några åkare och Moradräkten rundar och jag hänger efter dock med världens sämsta timing vilket resulterar att den andra åkaren faller, lite förvånad ser ja att jag precis tacklat Jakob i backen. Pinsamt!

Loppet tuggar på. Vägundergången, Oxberg, lundbäcksbackarna, gopshus, Hökberg, björnarvet, Läde, Eldris. Mattar och mattar. Är pigg. Har skoj. Skäms. Funderar på om Hannas nya fisherskidor är snygga eller fula. Dricker ur drickabälte. Försöker hålla mig långt fram. Tänker att den här spurten ska vinnas. Kommer in i Hemus. Åker för glatta livet. Piggt. Sista rundan på stadion. Långt upplopp. Pang. Det gick. Nio minuter efter Mora bröderna. Blir första startled på Vasan. Kul men ändå ingen glädje för när som helst går Jakob i mål.

Lite bakgrundsfakta om Jakob Mörhed. Tillhört världseliten i Enduro. Pallplats på Novemberkåsan (följeåkare PeterNilsson!) Svensk mästare, Seger i Ränneslätt. 8a på en deltävling i VM. Avslutade karriären 2015 för att utbilda sig till läkare. Comeback i Novemberkåsan 2018. Blev topp 500 på Vasaloppet 2020.

Bad om ursäkt direkt och förklarade min missbedömning och att jag är en idiot. Han höll med och det var inte allt för ledsna miner. Vi tog bilen och försökte leta upp Mastodont David som skidade i sekelskiftsutrustning. Vi gensköt spåret men David pricken på mobilen gjorde ett GPS hopp och vi hade precis missat honom.

Söndagen bjöd på 2tim magisk stakning på Sälensfjället. Vindstilla. Stavfäste och soluppgång. Mitt rätta element. Hade man varit en fotograferande människa skulle man tagit en bild.

Tisdag 90 minuter stakning på Ikhp med Jakob. Han stakade 3timmar. Han är hård.

Billingen nästa.

1 kommentar

  1. Vilken form Palle!🤟
    Föreslår Peternilsson som reseledare.
    I så fall skriver jag också upp mig på listan👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑