Första veckan i skolan avklarad. Godkänd inledning ska tilläggas. Nu återstår i runda slängar 159 veckor kvar innan jag kan titulera mig som lärare. Kommer gå fort. Eller inte. Allt är väldigt diffust skulle jag vilja påstå så vem vet.
Inledningen har varit rätt skön ska sägas. Att sitta hemma, lyssna på lite föreläsningar, gå en lunchpromenad har varit en fin vardag tycker jag. Men redan nu, bara ett par dagar in i vecka två så kan jag känna rastlösheten komma krypandes. Det är då träningen ska fylla ett tomrum är tanken.

På söndag har vi en riktig klassiker – Marcialonga. Holaveden har varit i kontakt med vinterns succéman Johannes Eklöf och enligt honom själv så kommer han gå för det. Kommer bli kul, missa inte detta! Långlopp är hetare än någonsin!
Marcialonga är något jag ofta tänker tillbaka på. En perfekt resa var det, om man bortser från Palles söndertrasade knä dagen efter loppet när vi åkte skidor i en sån där skicross-bana. Det är något jag verkligen skulle vilja göra om. Inte nödvändigtvis trasa sönder Palles knä i en skicross-bana, utan jag syftar främst på att åka Marcialonga en gång till. Sitta där efter loppet och käka bolognese tillsammans med tusentals andra skidåkare och kolla om sista milens uppgörelse på storbildskärm. Somna på bussen hem till hotellet och när man kommer fram så bjuder Palle på en öl och en alldeles perfekt mogen apelsin i en solvägg. Dans på kvällen? Det kan du skriva upp!
Jag bara känner att holaveden måste styra en resa dit tillsammans.

Körde 12x600m igårkväll, skickar med det som ett tips. Vi kan kalla det veckans intervallpass. Passar nog bra varesig du vill springa, åka skidor eller dra ski-erg. 50-60 sekunder är lagom, ta i hårt. Lycka till!
/ örnen

Jag och Eklöf efter Lidingöloppet nåt år. Minns inte exakt och orkar inte kolla upp. Innan tjockskornas tid men också under min period med långt hår. Båda under 1:50 så mycket minns jag i alla fall.

1 kommentar

  1. Kan man anmäla sig till att få följa med på Holavedens Marcialongaresa 2023?
    I så fall gör jag det nu

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑