Tillbaka i skolbänken, nära tio år sedan sist. Hur gör man? Det löser sig säkert bra. Jag ska bli idrottslärare tänkte jag. Gå i Rainers fotspår. Inspirera ungdomar till snorsport och kast med liten boll. Men det är många år kvar tills dess, en sak i taget.


Det som kablades ut på SVT under helgen var fästvallans sista dans. En renodlad backtävling, 10 kilometer rakt uppför. Världscupåkarna ställde upp och mötte stakspecialisterna på bästa sändningstid. Förhandssnacket var ändå att det skulle bli intressant att se duellen som skulle bli så otroligt jämn och spännande. Jag hade mina farhågor om att det skulle bli det motsatta och det visade sig stämma. Det är faktiskt helt oroligt att diagonalen inte ens kan matcha i en så perfekt upplagd tävling som bara består av en slakmota. Jag kan inte riktigt begripa det, men nu är det faktum och det är bara gilla läget. Den nya tiden är kommen på allvar, nu finns det väl ingen förutom FIS som vill åka och diagonala uppför. Varenda unge kommer vilja lära sig att staka fort uppför.
Fick även lära mig via vasapodden att en skida kan gå väldigt snabbt uppför, men inte vara klockren på platten eller nedför i fartställning. Det var något nytt fört mig måste jag erkänna.

Återigen fick vi se bloggkompisen Johannes Eklöf göra en fin prestation och bevisa att han verkligen tillhör de allra bästa skidåkarna i världen just nu. Det är riktigt mäktigt faktiskt. Vill även rikta ett stort grattis till mastodont-david som levererade bäst i våran fantasy-liga. Har du inte knåpat ihop ett lag ännu så gör det. Det är faktiskt riktigt kul att välja ut vilka åkare man vill ta med inför varje helg. Gör du ett jag nu så ligger du garanterat några tusen poäng efter, men man kan ju försöka vinna helgens omgång ändå!
Hörs hej
/ örn