Vintern gjorde comeback i Göteborg. En sån där härligt variant med snöblandat regn som precis lägger sig på backen och formar ett slaskigt underlag. Underbart att springa i. Fryser det på kan man nog åka skidskor till jobbet istället, det återstår att se.
Palle gjorde säsongspremiär i Orsa. Stabilt och bra. Han verkar på vara påväg, sånt gillar vi!
I samma lopp vann en 15-åring, hur sjukt? Alvar Myhlback, tränar som eliten och det verkar vara en talang av rang. I somras kablades det ut bilder då han tränade med ryska landslaget. Aldrig bra att peaka i för tidig ålder, men håller detta så kan han nog bli bäst i världen.
Willian Poromaa åkte riktigt bra i helgen också, det i kombination med att Calle H vaknade till liv sista stund gör att det tänds ett litet hopp inför en OS-stafett. Jag har svårt att se en svensk individuell medalj på herrsidan, men visst finns det en liten chans i stafetten.
Johannes Eklöf fick äntligen bevisa vilken kapacitet han har. Bergsgeten slog till precis där han skulle, en perfekt genomförd attack som kommer skrivas in i historieböckerna. Och som han gjorde också, något av de värsta rycken jag sett. Så välförtjänt efter alla tusentals timmars slit. Detta är bara början i långloppscupen, nu blir han livsfarlig. Jag vill påstå att Eklöf är Sveriges formstarkaste herrskidåkare i sällskap av Max Novak, Oskar Kardin och Emil Persson?
Det hade varit intressant att se dom fyra köra en stafett och mäta Sveriges kommande stafettlag på OS, hur tight tror ni det hade blivit?
Skidor på tv handlar egentligen bara om underhållning, och det Johannes bjöd på var det bästa jag sett på TV på mycket länge. Tack för showen!

/ örnen