Vilken succé SM blev för mina vänner i Hälle. Även om jag inte var på plats så kändes det som att tävlingarna var riktigt bra. Dramatik kan ibland upplevas precis lika bra via TVn. 6 sm-medaljer totalt i klassiskt Borås-väder. Meraf och samrawit gjorde vad dom skulle. Två medaljer var, ganska givna. Pihlström visar att fjolårets överraskning inte var någon engångsföreteelse, ytterligare en SM medalj på sitt CV. Nu har han tre st totalt. Två ute och ett inne. Brons. Läge för ett guld nästa gång. SM största överraskning stod Olle Ahlberg för. Han tassade med så lätt och fint hela loppet, undvek alla onödiga fartökningar och slitsamt dragjobb. Och när det tillslut bara återstod en kilometer kvar och tätklungan hade decimerats till ett fåtal kvar så gick det upp för alla som satt och kollade på att han verkligen hade chans på medalj.
Farten drogs upp avsevärt sista varvet. En såkallade långspurt. Där brukar man få ge sig om man inte har dagen, men Olle hängde med hela vägen in till mål och var tillslut trea efter en rafflande spurtduell.
Bronsmedaljen blev sedan till silver efter videogranskning. VAR har kommit till friidrotten. Allt ska gå korrekt till.
Det blir ett lopp att minnas, inte minst för Olle.
Där bakom gjorde både Anders, Oscar, Musse, KP och övriga popcorn-kompisar ett stabilt SM. Tänk vilken ynnest att få ha sånt folk att träna med i höst.

Missa för guds skull nu inte att anmäla er till årets upplaga av Landsjön Runt. Ett lite annorlunda lopp i år, precis som allt annat. Men vissa saker är sig likt.
Palle kommer hålla i mikrofonen. Saft kommer att delas ut efter målgång. Varvet mäter knappt 12,5km och det kommer med största sannolikhet blåsa motvind från Lyckås in till mål. Tänk vilken fin höstdag det kan bli, och bra träning dessutom. Sedan laddar man om inför ÖIS. Finns mycket fint att njuta av nu när vi förhoppningsvis kan öppna upp samhället lite igen.
/ aö