13 löpare tog sig an ÖIS-Timmen.

Det var nåt visst att springa ÖIS-Timmen. En timme runt, runt på motsolsintervallen på elljusspåret med målet att komma så långt som möjligt. Jimmy Iby dök upp strax innan start och därmed fick jag fin draghjälp tills krafterna inte höll riktigt. 3.45-fart var målet för att få ihop 16 km på en timme. En sedvanlig rusning första 10 minuterna gjorde att jag inte riktigt nådde dit. Det blev 15,43 km på det lätt kuperade spåret där den sista kvarten inte var särskilt vacker.

Men vilken grej ändå. Idén fick jag upp i huvudet veckan innan. Lyfter man en sån med min granne PeterNilsson i fårhagen är det inte svårt att få gehör. Så enkelt, men så roligt. Ut på facebook med en inbjudan och vips så stod 13 löpsugna på startlinjen. Det blir garanterat fler gånger. Bara fantasin sätter gränser för vad man vill göra.

Visst känns det ändå som att hoppet är tillbaka efter en vår av elände? Det gäller bara att hålla ut hela vägen. Men hoppet gör det lättare att hålla ut. Ljuset, grönskan, fåglarna och skratten. Det är här och vi behöver inte mycket mer just nu. En timme i taget.

/RD