En småslipad diamant och en otämjbar(?) tiger

Idag får vi ett gästinlägg av den genomtrevlige Anders Grahl. Den barmhärtige samariten som bland annat öppnar upp sitt hem, bjuder på mat och kläder när Arvid låser ute sig i Göteborg. Det har inte bara hänt en gång… Läs om Venlo, hur man tämjer en tiger och mycket annat!

Gästinlägg – Anders Grahl

Arvid Öhrn.. Eller är det Örn? Inte ens han själv verkar veta. Men han förklarade glatt för för holländaren som delade ut medaljer att ”it means eagle”. Benen trötta och livet leker. Han hade just gjort ett panglopp.

Vi passerade milen på strax under 32, och för Arvid höll det hela vägen till 68:42. Det är en bra tid, om jag får säga det själv, för det är vad jag mäktade med i Valencia för ett år sedan.

Det är något med Arvid jag inte blir klok på. Han lägger en vecka i Alperna och sedan nästan två i sjukstugan, medan vi andra intalar oss att varje pass vi genomför är nyckelpass inför halvmaran. Vi harvar, han carvar..

Pappa Ö(h)rn skulle betala hans telefonräkning om han sprang snabbare än 70 minuter. Vad en tid under 69 min innebar vet jag inte, men en permanent bostad i Göteborg vore ju inte dumt.

I vår träningsgrupp händer det grejer. I sommarens fotbolls-VM sa en reporter att Jannes gäng gör tigrar av sniglar och diamanter av grus. Det är även vad som sker på Åttans grus. Ulfs gäng och team Popcorn. Det poppar i kastrullen och än finns det både värme och kärnor kvar.

Jag är av den oroliga typen som tänker att allt kan gå åt skogen närsomhelst. Jag har under mina år som klubblöpare sett kometer dyka upp, brinna, brinna upp och aldrig skådas på stjärnhimlen mer.

Ett rekord runt Munksjön med känningar i hälsenan och en hård runda runt Höreda(?), två dagar efter succén i Venlo. Jag säger det han hatar att höra och jag ogillar att vara den han ogillar. Jag vill bara se honom fortsätta mot stjärnorna. Jag lovar att det kommer att höras ända till Höreda. Men kan man tämja tigrar?

Det är kul att se talanger blomma och bara Arvid slipar på i lagom takt, så ser jag bara ett stort problem. Hur ska jag själv hinna med?

Anders Grahl, förundrad beundrare och föredetta förebild

1 kommentar

  1. Härligt inlägg! Hade samma känsla fast för 3 år sedan….nu har han försvunnit i horisonten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑