Yngves grabb.

Sol, asfalt, en vind som kraftigt pustar fram och åter. Höredarundan 2019. I rygg på Yngves grabb, helt taktfast. Stundtals var det som det inte fanns två löpare utan bara en. Han drog och han drog i lätt obehaglig tempo. Jag log och hängde på. Så fort man gick fram tog han över taktpinnen direkt. Han hade bestämt sig. Det var bara att fortsätta hänga med. Vi pressade nytt personligt rekord med en minut båda två. Två löpare sida vid sida är effektfullt för tidtagaruret. Tillsammans är man allt, själv är man ingenting.

Invidualism måste vara den sämsta religionen som undermedvetet finns. Men även den har sin betydelse. Men att tro att man är effektiv bara för man gör tusen olika saker är att skjuta sig själv i foten. Man klarar inte av att göra allt själv därför gör olika människor olika saker. Jesus var grym på att trolla fram en fisk eller två i vått och torrt. När folk följde honom som måsar följer en plog så sa han Arbeta inte för något förgängligt. Men vem bryr sig, vi köper skit och och slänger skit på varenda sortergård veckorna i ända, skiljer oss och sätter upp enkelgipsväggar. Ska det vara så jävla svårt att slå upp Johannesevangeliet någon söndag då och då?

Ska aldrig mer springa ett lopp utan att springa med Yngves grabb. Han är mitt stegs tvilling. Man kan ha olika bra eller dåliga dagar men alla dagar blir bättre om man försöker hålla jämna steg med sin tvilling.

Om man inte är en individ? Vad är man då? Eller rättare sagt åt vilket håll ska man fästa blicken. Man bör vara en devid, en delbar människa som söker hjälp, tar hjälp och hjälper andra. Det är så fruktansvärt svårt att lära sig av misstag och framförallt av andras misstag. Men om vi inte gör det så har vi snart bara en hög av misstag. Man lär sig, och det måste vara meningen, andemeningen i alla dessa ord. En gång är en gång, två gånger så har man inte lärt sig.

Till prinsessan och Greven. Jag hör vad ni säger. Men ibland är det precis tvärtom. Att ljuset kommer från väst och går ner i öst. Man får blicka inåt och titta åt andra hållet. Om detta är sant vad är då falskt och är det falska sant? Det finns alltid någon som upplevt det du känner. Det är inte roligt att vara själv, det är rent bedrövligt faktiskt, men gör inte samma misstag om och om igen. Blicka framåt och uppåt. Byt inte Slott till koja. Svälj spotta och börja kyssas. Säger man så? Kyssas, det där kommer man få fan för, känner det redan nu.

Nu avslutar vi det här på bästa sätt. San Francisco 25 November 1976. Kolla bara, inga individer bara samarbete. Trotts alla dessa Egon. Bob Dylan, Robbie Robertsson, Ringo Star, Neil Young, Ronnie hawking, Joni Mitchell, Ronnie Wood, Van Morrison, Rick Danko, Levon Helm m.m.

They say everything can be replaced
Yet every distance is not near
So I remember every face
Of every man who put me here
I see my light come shining
From the west unto the east
Any day now, any day now
I shall be released
They say every man needs protection
They say every man must fall
But I swear I see my reflection
Some place so high above this wall
I see my light come shining
From the west unto the east
Any day now, any day now
I shall be released
Yonder down here in this lonely crowd
Is a man who swears he’s not to blame
All day long I hear him shout so loud
Crying out that he’s been framed
I see my light come shining
From the west unto the east
Any day now, any day now
I shall be released

Any day now, any day now
I shall be released
Låtskrivare: Bob Dylan
Text till I Shall Be Released © Sony/ATV Music Publishing LLC, Audiam, Inc

Lägg väl märke till förvirringen hos alla, hur dom räknar matematiskt för att synka sig, hur Neil Young lägger sin hand på Joni Mitchells rygg och hon bara vankar fram och åter hur vacker som helst. Sen vill naturligtvis Martin Scorsese förstärka att det är vägen som dödat många av dom stora, men så vit ja vet så kuskar Dylan fortfarande runt på den turnén som började 1988.

1 kommentar

  1. Michael edgren

    2019-04-04 at 7:03 f m

    Yngves grabb e grym…riktigt fina tider av ..ser bra ut inför kommande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑