Jag sitter med i IK Vistas skid och orienteringssektions styrelse. Vi står utan ordförande sen årsmötet. Sökandet efter en ny har skett med ljus och lykta. Många är tillfrågade, få (läs ingen) känner sig manad. Jag har själv blivit tillfrågad men tackade nej eftersom jag flyttar om en månad.  Jag vet att vi inte är den enda föreningen som har det problematiskt. Det är ett utbrett problem.  IK Vista har överlevt ett väldskrig och snart 100 år och kommer säkert klara även denna kris.

Men det är intressant att fundera hur svårt det är att skapa engagemang för föreningslivet idag. Vad beror det på? Är det förändringen av samhällssammansättningen i upptagningsområdet? En generationsfråga?

Antalet nyttjare av konditionsidrott tror jag aldrig varit större i IK Vistas upptagningsområde. Men att binda upp sig vid ett åtagande för att driva möjligheten för konditionsidrott är något de flesta helst vill slippa i jakten på personlig framgång, familjetid, vila och fredagsmys….eller var det tid att följa en extra serie och kolla några flöden eller läsa något svammel på en konditionsidrottsblogg. Jag ramlar själv dit, kunde gjort något bättre av min tid. Men mitt uppdrag i IK Vista tar inte särskilt mycket tid, nån timme i veckan kanske. Nån kväll i månaden måste jag fika med några idrottsintresserade människor. Alla måste inte anlägga ett nytt elljusspår som PeterNilsson, men alla kan hjälpa till med något. Så om du är intresserad av att engagera dig i IK Vistas skid och orienteringssektion som också innefattar MTB så är du verkligen välkommen till sektionen! Om du inte har möjlighet att hjälpa, glöm då aldrig att uppskatta det idiella arbete som läggs ner i sektioner, av tävlingsledare, spårkörare, tränare etc. Ett tack är oftast deras enda lön för arbetet.

-OL