Räddaren.

 

Underbar stiltje i naturen nu. Vimpeln hänger rakt ned men guppar till emellanåt. Rönnbergsbladen fladdrar lite i brisen där ute. Ett plan på väg till charter dånar mot horisonten. Fiskebåtarna läggs i och ekipagen står i kö och väntar på sin tur. Det är morgon i Bosgård.

På väg mot midsommarvecka. Sill och potatis, lekar och ståhej. Sprit naturligtvis. En kvinna i blommig klänning med krans i håret? Sillarännet planeras till Torsdagskväll, mer info om det på bloggen senare under veckan. Kan bli backigt, kan bli snirkligt, det är väl hunden som väljer?

Northug slog kläbo och kläbo slog Northug. Dom tävlar friskt i Norge. En sommarfest och rullskidsåkarna skär mållinjen på torget. Man kan inte annat än att älska det landet. Och detta landet. Samma land? Förr om åren.

Läste angående #Metoo att man bör tänka sig för innan man kramar en kvinna i dessa dagar. Allvarligt? Klart man tänker sig för, minns när man var högstadieelev och gick på bio, hur man tänkte på om/när man skulle ta den där handen. Man tänkte man tog och det blev som det blev. Pirrigt.

Bör man avstå från att krama en kvinna i dessa dagar? Absolut, inte?

Världen förändras och cirkulerar kring ett nav bestående av ondska. Där i hade Schopenhaur rätt i min mening. Ondskan kan diffineras som de begränsade resurserna och alltings strävande. Får man ihop logiken? Våld Krig Trakasserier Våldtäkter Sluskighet Oansvarighet Miljöförstöring Kapitalism. Att någonting fungerar över huvudtaget. Och det fungerar, mycket väl stundtals.

Den manliga kroppen kallas ”Flesh without word” Att man som man kan känna livmodersavund. Att kvinnan med sitt födande får en mening i sin tillvaro medans mannan måste hitta sin. Skulle ett barn till ge mitt liv lite mer mening? Kanske mest arbete men löparvagn diffinitivt. Helvete vad det skulle springas. Backe upp och backe ner.

Den engelska zigenaren och gett sig in i tungviktsboxningen igen. I två och ett halvt år var han borta. Tog tag i saker, mest med sig själv. Nu tillbaka. Vill bli världsmästare innan året är slut. Två noll fem stor dessutom snabb och teknisk. Varför all denna fascination för boxning? För det säger så mycket om världen. Här har ni mina vänner Tyson Fury.

Kanske det roligare klippet på youtube?

 

 

 

Dansandet, nervositeten, stämningen.

Boxningen hittar ni själva, på tuben.

Kärlek.

1 kommentar

  1. Har Robert slutat på bloggen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑