Yuki Kawauchi den stridbara hjälten från den stigande solens rike. I regnskurar och kastvindar plockar han in ledande Geoffrey kirui på dom sista kilometrarna och vinner Boston Marathon. Som han själv sa efter målgång; Det fanns nog ingen i hela Boston som trodde jag skulle vinna det här. Fältet i ett av årets största marathonlopp var nog vassare än på många år. Förhandsfavorit var den vita amerikanen Galen Rupp trots att fältet hade hela sexton löpare som hade bättre personbästa än Rupp. En favorit som sprungit fyra maror innan men inte vilka som helst, en OS uttagning som slutade i seger och ledde till ett OS brons i Rio. En andra plats i Boston förra året och seger i Chicago. En motiverad favorit alltså.

Men i det iskalla vädret där många av löparna sprang i vindjacka blev alltså Japanens största seger i karriären. En Marathon löpare som har hur många lite udda världsrekord som helst. En kämpe, en krigare. En man vars karaktär gör honom folkkär. Han jobbar heltid, tränar ensam men tävlar varje helg. Säljer sig inte till storföretagen utan går sin egen väg.

Vi är många som älskar att hylla Yuki Kawauchi. Han har varit en hjälte för mig ända sen den dagen Arvid tipsade mig om honom. Det är viktigt att vi har hjältar som gör att vi kan lyfta oss själva uppåt den nivån som hjälten visar för oss. Få oss att klara av mer än vad vi tror.

Vill du veta ner om Yuki Kawauchi så får du här två tips från oss här på Holaveden.

Om hans filosofi, träning och bedrifter.

Alla hans resultat dom sex senaste åren med länkar till reportage om alla loppen.