Säkraste vårtecknet

Det börjar närma sig.

Det tisslas och det tasslas.

Är det verkligen bara 14 dagar kvar, frågar någon. Jo, visst är det så. På söndag om två veckor ska folkfesten Landsjön Runt avgöras. Isen ligger fortfarande kvar, men det säkraste vårtecknet är ändå att priset för anmälan till Lansjön runt snart höjs. Kommer David Nilsson att bräcka Rudolfssons rekord från 1983? Kommer Hubbe att springa under en timme och en gång för alla bli en riktig löpare? Kommer fler att ha koll på vem Åsa Lundström är efter att hon vinner damklassen?

Holaveden vill slå det hårdaste trumslaget på den största golvpukan för den folkfest Landsjön runt faktiskt är. Sjön som är navet i hembygden ligger oss väldigt varmt om hjärtat, och man blir alldeles sentimental när man tänker på vad som skett runt omkring, på eller i den. Det var här man drog ut på sina första fisketurer ensam. Oändligt med fisk har plockats hem till mamma och pappa som inte gjorts något av. Jag och Frank Göransson fick en gång gå i land vid Nabba udde när det blev oväder och fick vänta ut stormen flera timmar innan vi vågade oss ut med roddbåten igen. Efter det blev det min bästa fiskekväll någonsin, abborrarna bokstavligen talat flög in i båten. Alla gånger man haft övertro på den första isen som lagt sig så man gått igenom ner till knäna, för man ¨skulle ju bara se om isen höll¨. Eller alla de gånger när jag och Calle Eklund tog ett varv med cykeln runt sjön efter fotbollsträningarna för att prata om vilka tjejer man var mest förtjust i. Unga och dumma. Fortfarande dum visserligen, men lite äldre idag. Jag tar fortfarande ett varv med cykeln då och då för att prata om brudar. Eller alla de gånger som fotbollsträningen avslutats med ett bad. Eller alla grillkvällar. Eller alla långfärdsturer på isen. Skidåkning på skaren. Fyrhjuling på isen. Övningskörning. Löpturer. Rullskidor.  Landsjön väcker minnen, och alla minnen gör så att det drar i smilbanden.

Holaveden har gått in i arrangörsstaben för Landsjön runt 2018. Det finns oändligt med lopp och för att överleva måste man utvecklas och sticka ut. I år har vi höjt belöningen för att slå banrekordet, vi tror att vi måste locka hit elitlöpare för att vässa intresset bland publiken. David Nilsson har flaggat för start. Prisbordet är välfyllt och även utlottade priser kommer det finnas gott om. Bland annat en specialdesignad Landsjön Runt-tatuering. För barnen blir det hoppborg och lekland. Serveringen kommer vara billig och bestå mestadels av hembakat. Det finns som ni kanske vet fler olika distanser att välja ibland, men vi rekommenderar självklart att man springer hela varvet runt sjön för att få se kaxholmen från den vackraste sidan man kan. En helt ny tävlingsdistans har uppkommit efter påtryckningar och 2018 kommer det att avgöras vem som är den vassaste skidåkaren OCH löparen genom en så kallad dubblering. Vi hävdar att Johannes Eklöf har det inofficiella rekordet på dubblering genom 23:20 på rull och 44:23 på löpning från 2016. Vem tror ni kan slå det? Ni hör ju hur det låter, detta är en dag man absolut inte vill missa. Landsjön runt är bättre än någonsin, de som säger att det var bättre förr röstar förmodligen på sverigedemokraterna. Utveckling och framsteg är grejen. Välkomna med eran anmälan nu innan priset höjs!

 

www.landsjonrunt.se

Jag tror detta kan ha varit mitt första Landsjön Runt, kanske 2011. 48:21 blev tiden. Men vem orkar faktagranska det om jag råkar ha fel. Sprang i pappas skor, stora shorts och en dålig tonårsskäggväxt. Några år senare sprang jag på 39:46. Sjön väcker minnen. 

 

 

3 kommentarer

 1. Jag har ett förslag på förnyelse….att springa banan åt andra hållet ! 🙂
  Det kanske går snabbare då man har medvind i slutet istället för ständig motvind.
  Det är väl dock att ändra på traditionen för mycket…
  Finns det något inofficiellt rekord motsols ?

  • Holaveden

   2018-04-20 at 4:55 e m

   Halloj matte. Det är fritt fram att springa landsjön åt vilket håll man vill, men ska man ta tid är det medurs man springer. Med vänlig hälsning, sub 40-löparen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑