Qvarnström LIVE: La Diagonela 65 km

Idag går starten klockan 9.30 i den fjärde deltävlingen av säsongens Ski Classics. Holaveden har en egn åkande reporter på plats som vi håller alla tummar för. Nämligen Markus Qvarnström, IKHP:s svar på Öystein Pettersen. 65 km på 2000 meters höjd skojar man inte bort. Här kommer förhandsrapporten:

Träffade Laila Kveli på lunchen som har åkt hela banan. Efter ca 25 km i st moritz börjar allvaret med tre riktiga stigningar och dessutom två branta enligt henne snabba och svåra utförslöpor. I en nedförsbacke delar sig spåren och det står stora träd mellan där dom delar sig. Sista 15 km är kuperat med en tuff avslutning upp till torget i byn Zuoz. Starkaste åkare kommer vinna i morgon. Detta är första gången man kör denna originalsträckning på banan.

För min del är det helt uteslutet med blanka skidor. Idag när vi testade spåren gick det riktigt trögt i den nysnön som har fallit. Höjden känns av ordentligt när man kör på lite i backarna. Tävlingen går på ca 1700-2000 möh. Blir nog vackra vyer ifrån tv sändningen om det är klart väder imorgon.

 

 

 

 

 

Experttips hos Tord Tynell, Daniel och Rickards pappa.

Vi önskar Markus all lycka på färden! Missa inte loppet, går på Kanal 5. (Ryktet säger att anledningen till att Markus åkt ner till tävlingen är för att handgripligen se till att ”rätta till” tabellen i Visma Ski Classics fantasyspel.)

/RD

3 kommentarer

  1. Grymt inlägg qvarnström. Du borde bli holavedens resande reporter på varje tävling!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑