Vad vore ett OS i Peyongchang utan Petter Northug? Vi får väl se helt enkelt, för det mesta tyder väl på att det sista halmstrået är skördat nu när norrbaggen åkte på en förkylning inför sista uttagningen. Norska ledningen krävde en pallplats, northugs immunförsvar tyckte nåt annat. Men det kanske var lika bra, tänk om det sista man kommer att minnas av Northug var ett färglöst OS.  Det kanske är lika bra att lägga av på topp som dom säger. Jag har snart glömt bort Brinks Vasaloppssegrar.

Haag och Burman ska med. Man trodde ändå mer på Burman när han vann u23-VM på 15 klassiskt 2016, men det har liksom inte hänt nåt mer. Kanske kommer det på en kuperad femmil med individuell start, så som det ska va. Det tror jag hade passat honom.

Tänk ändå att få åka på ett OS. Vilken grej. Jag funderar precis som många andra på hur man lättast skulle kunna ta sig dit. Kenneth Andersson satsade några hårda år på pistolskytte. Det gick nästan. Löpning är nog helt fel. Så är det, ibland tar man fel beslut. Jag tror Oskar skulle kunna få en plats i ett landslag som vallachef, han är nog närmast ett OS av oss från Holaveden.