Det var varmt, tufft och långt. Men framförallt så var det fantastiskt roligt. Premiären för Sillarännet blev en succé. Inte bara en utan två(!) deltagare tog sig i mål och dessutom kunde Sillarännet presentera två tävlingsklasser. Förutom originaldistansen, som mätte nästan 29 km (28,8 km), så gick även Halvsillen av stapeln. Halvsillen som gick från Vistakullevägen till Bergvik vanns av konditionsgurun Peter Nilsson som slöt upp när jag själv hade avverkat 15 km.”

Så skrev jag några dagar efter Sillarännet var fött. Nånstans april/maj 2013 tog PeterNilsson med mig på en rundtur på ÖIS-Loppetbanan. När jag kom tillbaka hade det hänt nåt. Löparfrälst? Jag vet inte ordet, men det var där tävlandet tog fart, nördandet, gör si, gör så, långt och långsamt, kort och hårt (eller är det tvärtom man ska tänka), ja ni vet ju hur det kan vara. I början av en förälskelse är det mesta svart eller vitt. Jag har insett med åren att det inte spelar så stor roll vad man gör runt omkring om man inte gör sina mil. Träning är nyckeln till progression, inte kompressionsbyxor.

I samband med mitt nyfunna löparintresse fick jag den eminenta idén att springa från mitt dåvarande hem, till mitt föräldrahem. Drygt 29 kilometer. Midsommarfirandet sedan blev hårt och länge om ni undrar. Klockan 03.00 somnade jag på en bänkpress i garaget när jag var på väg att hämta en oöppnad Highland Park i pannrummet. Det är bra med en utsliten kropp ibland.

Sillarännet 2014 blev 15,5 kilometer men med ett stort antal höjdmetrar över nejderna kring Ölmstad. Palles midsommarfirande slutade i en hängmatta efter det.

2015 blev det inget. Ledningen kunde inte enas om sträcka och underlag.

2016 gick vi loss på Vistas elljusspår. Palle bjöd in till bankett efteråt. Eldkvarn i stereon och en blick över det fagra Bosgård. Sill, potatis och Mariestad. En guldkantad lunch minst sagt.

Den tappra skaran 2017. Minus PeterNilsson och Viggo.

2017 håller Palle i trådarna igen (läs gårdagens inlägg). Själv är jag i Skåneland. Ska försöka ta mig ut och avverka en egen variant. Ett tips! Missa inte banketten.

 

Glad midsommar!

 

/RD, Sluggern (grundare av Sillarännet).