Sko-debaclet

Vår, löpning, skogsstig och asfalt.  De hör liksom ihop. Det fina med löpningen är dess enkelhet. Ett par skor är det som behövs i princip. Men vilka skor ska man ha? Hur ofta ska man byta? Lätta och snabba eller tunga och stabila?

Jag har två par favoritskor som jag hittade förra året. Ett par Adidas för landsväg och grusväg. Inga speciellt dyra skor, men dom sitter bra och är lagom lätta. Många PBn slogs i dom förra säsongen, Landsjön Runt, Lidingöloppet och en andraplats på ÖIS-loppet. Dom tjänade sitt syfte väl helt enkelt. Men nu börjar dom ge sig lite.

Likaså med mina Salomon Speedcross. Många tycker nog Speedcrossen är lite för tung för löpning men för längre pass i skogen funkar dom perfekt för mig. Rejält häl-tå dropp sparar mina hälsenor och om farten inte behöver vara under 4 min/km så är det mitt val. Men även dessa börjar sjunga på sista versen.

Frågan är nu, är det bättre att skaffa nya skor men med risken för skador eller ska jag hålla kvar vid mina trotjänare tills de ramlar av fötterna på mig?

2 kommentarer

  1. När man väl hittat ett par som passar perfekt så lägger man två kartonger i garderoben alt i frysen.

  2. step by step

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑