Lyckåsplågan

På lördag är det dags för vårens femte träningstävling. Det är vi holavedens som bjuder in alla som vill mäta sina krafter till lyckåsbacken, en del av vår hemmaarena när det kommer till träning. Det vi har innanför bröstbenet kommer att få bekänna färg, benen kommer surna rejält och fikasuget kommer nå en ny nivå uppe vid eken. Backen mäter drygt 2,4km men under den korta färden upp mot vändplanen kommer man fundera över sin egen existens både en och två gånger. Med andra ord, detta är riktigt bra träning. Starten går kl 11:00 men vi ses på gårdsplanen gärna 30 minuter innan start för att lösa en plåt att ha på bröstet. Alla är varmt välkomna, elit som motionär.

Igår tog jag en vända upp i backen för att kolla av läget. Det var snöblandat regn under färden upp. Eller om det var hagel, svårt att avgöra faktiskt. Jag tog det lugnt denna gången för att tänka igenom taktiken inför lördagens batalj. Vill man gå för en tid är det viktigt att gå hårt den första lite mer lättlöpta halvan. Vill man gå för seger gäller det att ha krafterna kvar till slutet om det blir spurt. Men lyckåsbacken handlar mycket om tider, strävan efter förbättring, att vinna över sin fjolårsform. 9:46 i julas. Bye bye..

Vore kul om vi ses på lördag, ju fler desto roligare. Löpsäsongen 2017 står verkligen för dörren och vi kan väl se plågan i lyckåsbacken som en liten kick off. Edgren, Sernheim, Sjöbergs, Nilsson, Hultberg, vistagänget som ska springa vasastafetten, ni som tränar för marathon, någon skidåkare kanske som har Vasaloppsformen uppe. Erik Holmberg borde utmana sina triathlonvänner, och nån annan kanske utmanar sina ovänner.

#allatilleken

1 kommentar

  1. Trodde hashtaggen #allatilleken skulle trenda på diverse sociala medier idag, men det verkar den inte gjort – eller har jag missat nåt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑