1,16,44

Världsmästerskapen är igång! Snövitt och skandalfritt. Allt precis allt finns där. Duellerna, kraften, energin, magin. Finland har fått sin revansch, den som dom så väl behövt. Belönades med en silvermedalj stor och skinande som guldet själv, hon är ju trotts allt omänskligt överlägsen trotts att hon bara var en långspurt förre. Pärmäkoski frälste ett land befläckat av orena själar. Drottningen av skidsporten stod tårögd framför kamrorna och delade medaljen med inte bara en nation utan också med en utesluten lagkamrat.

En stund senare åkte en landsman över mållinjen med hängande överkropp och sotfläckar i blicken. Han var den första att förlora trotts att flera vinnare gick imål efter honom. En man med uteslutna lagkamrater hade gjort det omöjliga och fått det överspända egot att pysa lika retligt som däcket på en parkerad bil. Men han kommer tillbaka, jag är helt säker på att han kommer tillbaka, precis som efter avstängningen. Han får inte ta hur mycket medicin han vill men experterna har sagt att han får ta mycket, inhalerandet är sanktionerat. Det gäller alla, med papper.

Hur mycket brutna stavar ska vi behöva se? Hoppas på en historisk tillfällighet, kan inte vara en omöjlighet.

Hellners ögon glödde. Kämparinsats, storstilat. Respekt.

Stina, man är ingen stor idrottsutövare förrän man kommit tillbaka efter ett nederlag.

Kalla, du är värd alla killar i världen.

Ida-Stina, Emil-Theodor, det kanske känns svalt men dom intensivaste stunderna av hetta är när dom kommer oväntat. Sanna mina ord, hör bön!

Johan Olsson har hög kapacitet, det är bevisat men är ingen vetenskap. Tror, hoppas, ber.

Northug, respekt, kommer inte vinna fem milen. Det gör sundby.

Det är skid-VM, jag är sjukskriven, tro mig, det finns papper på det.

/Johan

2 kommentarer

  1. Oskars tid på Göteborgsvarvet.

  2. Brittas tid i tjejvasan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑