Falla höll, en annan föll

På pappret var det upplagt för en kamp mellan två giganter. Två damer som dominerat sprinten under säsongen totalt. Rumpan var längst fram på soffkanten om ni förstår vad jag menar. Pulsen lika hög som under ett halvhårt distanspass. Det blir lätt så under mästerskap. Märkligt det där, samma åkare under en helt annan final och det är knappt intressant men nu när medaljer av ädlare valör står på spel blir man helt tagen av situationen. En föll. Min teori var att hon var lite för het. Kunde liksom inte hejda sig och gick på alldeles för hårt, tappade känslan på nåt sätt. Lite som att öppna första milen under göteborgsvarvet en minut för snabbt, det betalas tillbaka var så säker. Falla dominerade, värdig vinnare helt klart. Vad hände med Teodor Peterson? Fiasko säger vissa om VMs första dag men flygande falken kom ju fyra. Fatta vad grymt att vara fjärde bäst av alla som åker skidor i hela världen.

Fiasko eller inte, det är ju inte så att hela världen går under för ett uteblivet guld till sverige. En kebabrulle och lite Kent får en alltid på bra humör, speciellt en fredagskväll. Dessutom finns det en ny chans att skriva in sig i historieböckerna i dag under skiathlonen. Jag hoppas av hela mitt hjärta på att Burman skräller riktigt ordentligt. Älskar Burman.

En kort notis om första träningstävlingen för egen del. Som Robban skrev tidigare var det verkligen katastrofväder. Övriga veckodagar har osat vårluft och att värmen är på gång men något hände i onsdags kväll. Det är lika för alla tänkte jag när startskottet gick. Otroligt att Grönvall lyckades hålla krutet torrt i startpistolen. Öste på ganska hårt första kilometern för att jag inte ville ha någon som kunde ligga och få snålskjuts bakom ryggen. Stumnade något i motvinden men i övrigt kändes det kontrollerat hela vägen in i mål. Landade på 17:53 på den numera 5,5km långa rundan runt Munksjön,  3:15min/km i snitt. Nu blickar vi vidare mot övriga träningstävlingar, som verkligen är ett perfekt sätt att slipa formen på. Som ¨anonym¨ kommenterade på ett tidigare inlägg känns det som det kan bli en rolig löparsäsong i år. Men det blir ju vad man gör det till.

Nästa nummerlapp blir på fredag då jag åker första sträckan för Kaxholmens mest prestigefyllda lag i stafettvasan!

/aö

 

2 kommentarer

  1. Vad heter ert lag? Kaxholmen kikers?
    Vårt heter ”under 7 timmar” tror det gäller varje delsträcka – totalen tar nog längre tid…

  2. Johan Sjöberg

    2017-02-25 at 10:58 f m

    Okej Arvid! Då ses vi på Fredag. Sida vid sida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑