Att susa fram friktionsfritt

Handen på hjärtat nu, men allvarligt talat, finns det något härligare än att åka långfärdsskridskor? Att nästintill friktionsfritt susa fram över en spegelblank is är den mest harmoniska träningen jag vet. För träning är det, trycker man på ordentligt ett par varv runt Landsjön får hjärtat jobba hur friktionsfritt det än känns. Men trots att hjärtat pumpar på så känns det mer som livsnjutning än träning. Långfärdsskridskor är lite som att skejta med längdskidor, bortsett från att skejta med längskidor är jobbigt och svårt. Skridskor är enkelt och det går fort. Inga backar, inga svängar, bara rakt fram i full fart och man känner hur fartvinden tar tag i guldlockarna som börjar titta fram under mössan. 70 minuter tog det att åka nästan 3 varv. Inte den bästa isen jag åkt på, men det var ändå en tiopoängare i mina ögon. Släpp allt ni har och ge er ut på isarna innan det är försent.

image image image

Snart är det dags för den riktiga säsongspremiären. Löpning alltså. Vilken lopp som anses vara den riktiga säsongspremiären är lite diffust, men nästa vecka drar en serie med träningstävlingar i gång och då ska formen förhoppningsvis infinna sig mot avslutningen i Lekeryd. Höredarundan får nog faktiskt anses vara en lite prioriterad tävling, jag vill så himla gärna att det ska gå bra där. Den gedigna samling av tävlingsresultat som finns i ¨pärmen¨ lockar och det vore kul att åka hem med ett bra resultat därifrån. Därefter står Landsjön runt högt i kurs och efter det tar vi sikte mot Göteborgsvarvet och Eksjö stadslopp givetvis. Hoppas vi ses på löparbanan i vår och sommar!

Träningstävlingarna är ett perfekt tillfälle att vässa formen. 6st lopp med varierande distans och svårighetsgrad om man säger så. Det kostar 30:- per lopp, varav hälften delas ut till de som kniper den totala pallplatsen, både dam och herr, efter alla deltävlingar. Resten av startavgifterna lottas ut till de som deltagit i minst ett lopp.

Munksjön Runt – 22/2

– Kort och gott ett varv runt Munksjön medsols. Start kl 18:00 och det är samling i Kålgårdsarenan 30 minuter innan start.

Bonnarundan – 4/3

– Klassiska 8-kilometersrundan med vid IKHP-stugan, Start 11:00 samling 30 minuter innan start.

Mullsjö – 11/3

– Ett vart runt sjön i Mullsjö. 4,6km Samling och tillgång till ombyte i klubbstugan i mullsjö. Start 11:00.

Rocksjön Runt – 18/3

– Kort och gott ett varv runt Rocksjön. Start 11:00. Jag räknar med att vara där och förbättra mitt banrekord!

Lyckåsbacken – 25/3

– Holavedens egna hemmabacke. ca 2,5km av blodsmak, mjölksyra och bryttankar. Start kl 11:00, samling på gårdsplanen 30 minuter innan. Glöm inte att värma upp riktigt ordentligt.

Höredarundan – 28/3

– Den episka avslutningen i lekeryd. 9,1km med den fruktade avslutningen längs med lekerydsvägen. Samling 18:15, MISSA INTE DETTA!

 

 

 

5 kommentarer

 1. Det kan bli en riktigt rolig löparsäsong i år eller hur?

  • Det blir ju vad man gör det till, men känslan ät att det är upplagt för succé

   • Trevligt med ett svar men ska det behöva ta 3 dygn ? Men du kanske inte läser er egen blogg varje dag. Lycka till i löpardojjorna !

    • Holaveden

     2017-02-21 at 5:09 e m

     Helt klart under all kritik, vi ska skärpa oss!

     • Jag förstår om anonyma kommentarer kanske inte prioriteras, det är helt upp till er såklart. Men om man skriver nåt av värde så att säga så vill man ju få ett svar på det. Kör hårt 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑