Bara svammel

Ibland vet man inte vad man ska skriva om riktigt. Inget sensationellt har hänt sen sist egentligen. En bil sprängdes i Jönköping, men jag var inte där och har egentligen inget att säga om saken. Inget beslut har fattats angående var arenan ska byggas och Hv71 har klättrat upp på en andraplats i den svenska hockeyligan. I övrigt ganska nyhetsfattigt här i jönkan.  Jag sätter mig ner framför datamaskinen innan jag ska gå och lägga mig och låter fingrarna dansa över tangentbordet. Nu ska vi se. Det flyter på riktigt bra, nästan helt utan stopp. Egentligen bara nonsens hittills men förhoppningsvis kommer jag på något fyndigt att skriva om jag bara fortsätter att trycka på tangenterna.

Är sedan en månad tillbaka Jönköpingsbo. Torpa för att precisera. Inte så viktigt för mig, men för många har gränsdragningen mellan Torpa och Väster varit ett känsligt ämne. Ingen vill förknippas med den andre, och vice versa. Enligt mäklarna heter halva stan Torpa i ett tappert försök att pressa upp kvadratpriset ytterligare ett snäpp.  Flytten har inneburit  ett lyft i löpningen rent inspirationsmässigt  måste jag säga. Nya rundor nästan varje kväll. Försöker memorera gatunamnen men det går sådär, det finns väldigt många gator. Igår sprang jag i backarna upp till stadsparken och kikade in i häststallet lite snabbt. Som ni kanske vet har det hänt en massa onödig skit däruppe under året. Hästar har blivit misshandlade och fått avlivas. Att folk slår ner varandra ute på stan om kvällarna är en sak, men att ge sig på en liten häst, ett föl, så pass att det måste avlivas är ju vidrigt. Hade det bara varit lite folk i rörelse den kvällen när det hände kanske förövaren hade avlägsnat sig från platsen och kommit på bättre tankar. Därför kan det vara vettigt att springa en extrasväng där då och då inbillar jag mig.

På torsdag spelar vi in avsnitt två av podden. Vi har inte fått in så många förslag på gäster vi kan tillfråga att medverka, men om man inte ger sin syn på det hela får man inte heller gnälla över resultatet. Podden känns faktiskt rolig, jag tror det kan bli riktigt bra. Det finns så himla många intressanta människor bara här i bygden som jag skulle vilja träffa och nu finns det liksom ett forum att få göra det. Annars kan det verka lite stelt att bara fråga någon man aldrig träffat att komma över på en fika och snacka en timme eller två. Mikrofonen i mellan oss gör att det känns helt naturligt på något konstigt sätt. Vi får se vem Palle har bjudit in till torsdag.

Till sist måste jag hylla Tranemo. En liten ort, knappt dubbel så stor som kaxholmen men med en konstsnöanläggning som verkligen går i bräschen. Enligt utsago en av världens modernaste anläggningar som kan producera snö över en stor yta så fort kvicksilvret sjunkit precis under nollan. Automatiska kanoner givetvis. Häftigt! I söndags var det full fart varv efter varv. Palle fick ihop närmare 30 st och jag något färre. Från centrala Jönköping tar det bara knappa timmen, så jag förstår inte varför det dröjt tills nu innan jag besökte tranemos skidanläggning.

Det blev ett inlägg idag också, på nytt rekord tror jag dessutom. Nästan 700 ord på knappa 5 minuter, manuell tidtagning. I detta tempot hade jag nog fått ihop en tegelsten på ett par dagar, men ibland låser det sig totalt också, och ska man läsa en tegelsten måste det faktiskt stå något intressant i den. För att det inte ska bli för mycket svammel här på bloggen efterlyser vi fler gästinlägg vi kan publicera lite då och då. Inkorgen har ekat tomt bra länge på mejlen. Våra trogna gästinläggs-skribenter har slutat höra av sig, kanske tyckte dom att det var för lite betalt att jobba som frilansare åt oss. Vi vill höra eran story också. Hur har träningen gått i höst? Vilken är den bästa boken ni läst? Sprang man verkligen över 20 mil/vecka under 80-talet? Det finns många frågor som snurrar, så sätt igång och skriv en liten hälsning till oss och skicka till holaveden@blogg.se

 

Trevlig onsdag vänner.
/aö

1 kommentar

  1. Trogen läsare

    2016-12-07 at 5:04 e m

    Jag är nyfiken på uppföljningen och historien om Robin Werner, mannen myten legenden!

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑