Det vankades brunch den morgonen. Eller i alla fall någonstans mellan morgon och lunch om jag förstått konceptet rätt. Jag gav mig ut på ett långpass tidigt på morgonen  för att kunna optimera intaget av kalorier under brunchen. Göra plats liksom. Få ut så mycket brunch som möjligt för pengen. Det småländska tänket, jag tror många känner igen sig. Men det kanske är därför företagsandan har tagit oss så långt här i bibelbältet. Man vänder och vrider på kronorna, får ut maximalt av insatsen. Konsten att optimera. Nu blev inte långpassen så långt, men snabbt blev det i alla fall. En viss löpform börjar infinna sig men jag tar det fortfarande lugnt med intervaller och tävlingar för att bygga upp en ordentligt grund att stå på till nästa år.

En annan som är bra på att optimera är Elon Musk. En skitstövel i mångas ögon, ett geni i andras. Mannen som vill kolonisera mars med sitt rymdprojekt och som är VD och grundare för biltillverkaren Tesla hade haft samma sekreterare vid sin sida sedan starten. Hon hade jobbat 70-80 timmarsveckor hela sitt liv och hade nu samlat mod till sig att be om en löneökning. Visst sa Elon, ta några dagar ledigt så ska jag utvärdera vad din roll i företaget är värd. Sagt och gjort, första lediga tiden på många många år. Efter några dagar ringer Musk tillbaka och säger ”du behöver inte komma tillbaka, jag klarar av att ta din tjänst också” .

Konsten att optimera.

Jag går och lägger mig med ett leende på läpparna ikväll. SMHI har utfärdat en klass 1 varning för snöoväder. Kanske hinner man plocka fram fulskidorna och åka på nån platt skogsväg innan den första snön smälter bort. Älskar möjligheterna.

Vi hörs.