Musik och livet i övrigt

Det pratades på radion igår nåt sanslöst om att schlagern drar igång nu. Kändes därför som en mycket logisk invit från Thåström när han under kvällen framförde sin nya underbart mörka tunga singel Kom med mig på bästa sändningstid i Skavlan. Jag följer gärna med. I mars ska jag se Sveriges i särklass bästa artist igen. Men frågan är om det blir bättre än i Trädgårn 2006…
 
Nåväl, det var inte Thåström jag i första hand tänkte på idag. Nej, i och med att det är schlagertider så var det ju givetvis Thorsten Flinck jag hade i huvudet. Minns än idag hur jag blev påtagligt tagen strax innan jag skulle gå och lägga mig i Dala-Järna dagen före Vasaloppet 2012 och jag stannade till framför tv:n när Flinck framförde Jag reser mig igen. Tonarterna satt väl inte stabila som skruvstäd men det var lite det som var grejen. Han verkade faktiskt mena det han sjöng. Dagen efter kunde jag nynna ”…jag reser mig igen, ja jag reser mig igen” när jag nånstans mellan Hökberg och Risberg börjat återfå krafterna och avstyra mig själv från avgrunden och på något sätt har låten därför satt sig. Otroligt nog. En schlager. Men eftersom jag tror att Flinck var ett stort undantag – som menade det han yttrade i sången – så vägrar jag titta på spektaklet i år igen. 
 
Jag menade däremot vad jag sa igår. Jag sa att jag skulle lunchträna och jag gjorde det. Investerade pengar i ett 10-kort på ett av alla gym i Jönköping och tänkte att det skulle vara en investering i träningseffektivisering( läs tid) det vill säga tio gånger med sällskap av SkiErgen. Småbarnsföräldrar som jag gör väl inget annat än att leta små, små saker som gör att man kan köpa sig lite extra tid? Men till min stora skräck kunde det gym jag besökte igår inte tillhandahålla en enda SkiErg. Däremot 40 löpband utifall att det någon gång skulle ske att 40 individer fick för sig att löpträna inomhus samtidigt. Tur att gymkedjan i fråga har lokaler på fler ställen där SkiErg tillhandahålls. Eftersom jag hade en timme lunch och ingen SkiErg men ändå ville ha en genomkörare såg lunchen ut så här:
 
13.00. Stämpla ut. Gå till gymmet. 
13.10. Framme. 
13.13. Ombytt.
13.15. Uppvärmning 7 minuter på löpband. 
13.23. En lång fyratusing på 13.45 min. 
13.37. Tre minuter nedjogg. 
13.40. Dusch. 
13.48. Lämnar gymmet. 
13.53. Tillbaka på jobbet. 
13.54. Värmer mat. 
13.56. Hetsäter mat. 
13.59. Sveper en halvliter vatten. 
14.00. Skannar ritningar.
 

Idag är en dag mellan mig och dottern. Vi ska lära oss att krypa och läsa böcker. Hoppas ni alla där ute får en vacker dag och kom ihåg att mena vad ni säger.
 
 
 
 
 

4 kommentarer

  1. Allt detta lunch tränande.
    Jag kom att tänka på mannen som rostar bröd i bilen i hipp hipp.

  2. Gunde tuggade väl maten ett visst antal gånger?
    Det var därför han blev så bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑