God morgon. Fredag den bästa av veckans två dagar. Måndag fredag, verkar inte finnas något annat. Så upplever jag det iallafall. Full fart rätt emot ålderdomen. Rätt som det är pissar man i påse och minns internets intåg. Med modem och allt, billigare efter kl18.
 
 
Kul med vallabods cribs. Kan utvecklas. Såg att man tydligen varken kan tala eller stava. Ändå utsätta sig publikt. Otroligt. En annan dyslektiker men som det gått bra för är ju professorn Jerzy Sarnecki. Som kommen ifrån Polen men invandrad till Sverige var det ingen som förväntade sig stavnings och läskunskaper så med hjälp och förståelse så är han idag en framstående kriminolog och forskare i samhällets tjänst. Om ni inte känner till honom så är han som Leif GW fast kompetent.
 
 
På tal om poliser så träffade jag en gammal vapendragare på dagis i förrgår. Han är numera riktig vapendragare, alltså polis. Har två jämthundar och hoppas kunna döda 5-6 rävar innan vårsolen träder fram.
 
 
På tal om Polen så förstärker nu Nato i Polen, Litauen, Lettland och Estland. John Kerry anlände till Kiev i snöfall. Såg kallt ut. Kylan tar på krafterna. Märker det själv. Inte samma lättantändliga energi. Krävs lite mer för att ta sig för, tända gnistan famna lågan. 
 
 
Har äntligen kommit ner under backen igen. Tre och en halv meter ner i marken. En kontrast emot att arbeta tre meter över. När världssamfundet har löst Ukraina krisen kan man ta tag i platta tak med invändig takavvattning. Ett par arkitekter bör kölhalas.Takfot är inte dumt. Bandtäktplåt med sexgraders lutning. Skeptikern säger att färgen flagnar. Det är bättre nuförtiden. Har jag hört. 
 
 
Det pratas och skrivs en del om Northug. Är han dum i huvudet på riktigt eller en frälsning för underhållningsvärdet? Han är snabb på att åka skidor det är vad jag vet. Det blir tokigt ibland. Han är inte den siste som super till och väljer att ta bilen. Den som är fri ifrån synd kastar första stenen. Det viktiga är att vi samhället står bakom när det blir tokigt. Det är inte alltid lätt att vara människa. Samhället utdömer straff och låter folk ta sitt ansvar. Det civiliserade samhället vilar på dess juridska system. Inte mycket är så enkelt som att få förnyat förtroende. Man blir lika chockad varje gång. Man bör dock passa sig för att moralisera. Han är snabb på att åka skidor. Någon mer åsikt har jag inte i frågan.
 
 
Träningen då? Ska åka till berget nu. Få fart på skidorna nu framöver. Varit mycket dieseltakt det senaste. Starkt stabilt men tråkigt. Fart är kul. Ikväll tränar jag efter fyrhjulsdriftsprincipen 4 x 4min.