Dagarna flyter på nästan chockerande fort, snart är vi alltså helt färdiga med januari och jag har inte stått på längdskidorna en enda meter. Känns konstigt. Vintern har kommit i Göteborg, riktig vinter alltså. Kallt och mycket snö. Jag möter folk som stakar runt grusåttan i Skatås, och jag erkänner att jag blir lite avundsjuk. I måndags fick jag mitt minne uppfräschat att 3000 meter är en tuff distans. Det kändes helt okej 2/3 av loppet, men där någonstans kände jag att jag inte hade dagen. 8:41 är ändå personligt rekord så jag är nöjd, dock sugen på mer. Fler chanser kommer inom kort och eventuellt SM i slutet av februari. Hela mitt löpargäng jag tränar med är nu topp-20 i Sverige på årsbästa-listan, men jag tror vi alla kommer förbättra oss några sekunder innan vintern är slut. Folket från Sydafrika börjar komma hemåt igen, solbrända är dom allihopa. Vissa har tränat bra, vissa har haft det tufft. Vill man helst vara skadad i Sydafrika eller i Göteborg?

Eklöf 19e man på gårdagens 15 kilometer klassiskt. Stabil insats men den som imponerade mest var väl ändå fd hallby-åkaren Eric rosjö som blev fyra. Många år med hård träning kvar, kan nog bli bra!

Holaveden sänder en tanke till våran kompis Oscar Claesson som har det tufft. Skidsäsongen verkar vara över pga sjukdom. Vi hoppas brädspelsformen förbättras under tiden och att du äntligen får tid till att skruva ihop den där himla skitbilen du har ståendes på fyra vedklampar. Hoppas man får åka med den till något stadslopp i sommar, det vore roligt!

Igår inkasserade jag en mängd vuxenpoäng, det var väl på tiden. Köpte sängkläder för första gången i mitt liv. Köpte nål och tråd och sydde ihop ett täcke för hand. Köpte såna där saker man har till att peta mellan tänderna med och till råga på allt lagade jag mat, som i vanliga fall brukar vara min roomies uppgift. Jag ansvarar oftast för disken. Dessutom går jag och lägger mig i tid för jag ska börja ett nytt jobb. Känner knappt igen mig själv, är det Arvid 2.0 som börjar ta form? Märkligt.

– Olle Ahlberg, en riktig legend. Jobbade med att sälja korv en hel sommar och sen sprang han 30:39 på sitt andra millopp. Nu äter jag korv 2 gånger/vecka och hoppas på samma resultat.

– Fina kompisar man har som bjuder på semla om man slår PB. Borde definitivt bli en tradition.

– Coach Friberg säger nästan dagligen vad jag bör och inte bör göra. Ganska ofta lyssnar jag, ibland inte. Hittills har det gått bra och det känns onekligen som att jag tagit ett stort kliv inför denna säsongen. Riktigt förväntansfull på vad 2019 har att erbjuda resultatmässigt.

/ örnen