Sylvester

Året avslutades med ett regnigt och blåsigt tiokilometerslopp mitt i centrala Göteborg. Start och mål på Heden. Ut på avenyn, vidare runt ullevi och sedan rundar man korsvägen. Sen ett varv till. Jag var relativt osäker på formen men planen med ett race på nyårsafton var just att få det bekräftat. Ett riktmärke att förhålla sig till inför vinterns fortsatta grundträning. Ambitioner kring 31 minuter fanns, men med viss respekt för att sylvesterloppet i Göteborg inte är snabb bana. Den är knixig med många snäva kurvor som gör att man tappar momentum och får starta om flera gånger. Dessutom livsfarligt dödsgrus. Jag hälsade även på alla jag kände utmed banan, så det ska man också ta in i beräkningarna.
En stor klunga höll ihop första kilometern, men när Claesson den äldre gick upp började den sakta men säkert reduceras.
Jag försökte springa smart och inte få så mycket vind på näsan. La mig stabilt som 5-6a typ.
Men nånstans strax före halvvägs gick snöret och jag fick samarbete med min småländska klubbkamrat Karl-Petter för att hålla fart resterande del av loppet. Vi växeldrog ganska jämställt vill jag påstå, men med kanske två kilometer kvar gled jag ifrån. I mål på 30:30, ganska lång bakom Rosdal, Regborn och Claesson som delade på pallen i just den ordningen. Stabila herrar.

Jag sa tidigare i höstas när formen var urusel att jag skulle vilja springa ett millopp under halvtimmen, gärna i Valencia på min 30-års dag. Efter Sylvester i Göteborg känner jag att det är en helt rimlig målsättning. Två veckor kvar. Några fina pass ska in på kontot och med en något mer lättlöpt bana kan det nog gå vägen.


1 kommentar

  1. Finns inget vackrare än rött skägg arvid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑