Dom pratar om snöblandat regn på fredag. I min värld är det inte något man ser utanför fönsterrutan. Dåligt väder är något som generellt överskattas i jävlighet. Det är inte lika farligt som man tror. Är man medveten och har bra förutsättningar så är det inget stort problem. Det finns gott om andra problem som är värre. Det är bättre ute än inne.

Det ska byggas det ska grejas. Överallt och ständigt. Saker förändras och utvecklas. Det tänks och planeras. Konsulter, projektörer, möten och förberedelser. Ritningar och tillstånd. Stödmurar två meter höga. Gjuts i Skåne och fraktas med lastbil. Alla lika höga. På platsen lutar marken så på andra änden måste stödmuren vara 2.40. Pang det är åt helvete direkt. Leveranstider. Ockrande stilleståndsfakturering och dålig stämning. En del är alldeles för mycket inne när dom skulle behövt vara lite ute. Även om det regnar.

En god vän och medborgare åkte 52km i timmen uppför kaxholmsbacken för att handla fika till anställda och medmänniskor. Det kostade 1500kr i böter. Sånt här är det bara att sluta med direkt. Omedelbart. Polisen ska inte syssla med sånt här i dagens samhälle om ens någonsin. Det är ett totalt slöseri. Det är inte roligt för varken den utanför eller inne i bilen. 50 är en rimlig hastighet. Det finns viktigare sysslor för polisen.

Tänker på det där med dygnsvila. Inom vården bland annat. Det verkar som alla är missnöjda. Är beslutsfattare så långt från verkligheten eller är folk rädda för förändring? En person berättade för mig att det är ett rent helvete att komma in i en verksamhet kl10 på förmiddagen. Man är inte med i rytmen. Det blir ett helvete. Beslut måste ske nära där det ska verka.

Jag tror det är dags att ta sig i kragen, både på den stora och lilla nivån. Upp på hästen igen.
Vill ni ha lite underhållning kryddad med skarpt allvar rekommenderar vi detta till kvällen.

/Johan