Två matcher som kommer skrivas in i historieböckerna spelades under helgen.
Vi börjar med IK Vista. Tvingade att vinna. Spelar med en man mindre under 60 minuter. Ligger under större delen av matchen, men lyckas på något sätt vända och tillslut avgöra med endast 3 minuter kvar på matchklockan. Vinsten innebar att Ik Vista spelar i division 3 nästa år. Det är verkligen stort. Bygdens lag!
Hur ska det fungera? Det är beyond my knowledge så att säga. Jag har ingen koll på division 3, kanske att Robban får hjälpa mig fylla i kunskapsluckorna här i ett senare inlägg. Men en sak vet jag och det är att nivån i division 3 kommer blir något helt annat. Är lilla Vista redo för det? Ingen aning!
På andra sidan dalen säkrade Ölmstad kontrakt och spelar även nästa säsong i division 4. Här kommer Robban definitivt får berätta mer, men det är en historia som är smått surrealistisk. Första halvan av säsongen skrapade ÖIS endast ihop 4 poäng, vilket är riktigt genomuselt om man ska tala klarspråk. Men andra halvan fick laget bra träff i spelet och lyckades alltså samla ihop 22 av 27 möjliga poäng. Det är som två helt olika lag. Märkligt.
2024 har Skärstadalen alltså ett lag i divison 4 och ett i division 3. Hur ska det gå?
/ örnen