Tror ni Oskar kan springa sub 30 på milen innan det är för sent?
Vi hade en liten diskussion i ventilen och kom fram till att det förmodligen är möjligt. Inte så mycket som saknas egentligen. Jag tror att skifta fokus från maraton till snabbhet är nyckeln. Sen pratas det om en liten skidcomeback inför nästa år. Det tror jag egentligen är fel väg. Kalla mig tråkig men jag tror att ska man bli bra på löpning ska man springa. Sen att komplettera med ett Vasalopp är nog inte helt fel. Tänk om hela holaveden står på startlinjen i berga by nästa år när det är 100-årsjubelium. Det vore bara för sjukt.

Har under veckan avklarat magisterprovet i simning. Himla roligt det är att simma ändå. Otroligt tacksam att jag blev tvingad i simskola som liten, det satte en bra grund. Sedan lite komplettering med crawl-kurs i vuxen ålder när triathlon-hypen var som värst i Jönköping byggde på kunskaperna ännu mer. Men det viktigaste är nog att gilla vatten. Att bada på somrarna. Hoppa, leka, dyka.
Skulle nog påstå att simkunnigheten och vattenvanan var oväntat låg bland de som pluggar till idrottslärare. Jag förstår att vatten är obehagligt om man inte känner sig särskilt bekväm med det, men att träna upp det i vuxen ålder känns lite segt. Ungefär som att lära en gammal hund sitta, typ. Så släng era barn i vatten och lär dom simma är mitt tips av vad jag fått se under veckan. Det är dessutom obligatoriskt enligt läroplanen.

Magisterprovet innehåll följande moment;
– livräddning (25 m med livboj, samt bogsera en person tillbaka lika långt)
– dyka från 3an,
– djupdykning (5×3 meter)
– långdykning (under vatten 16 meter)
– långsim (2000m bröstläge + 1000 ryggläge)
– vattentramp (12 min)
– Flyta (12 min, big fail för mig)

Testa detta när du får chansen. Både roligt och lärorikt. Dessutom blir man riktigt trött.

Vi hörs / örnen