Ett mordiskt kräftdjur har tagit sig till Vättern. En liten krabat redo för att ställa till oreda. Hur slutar det här nu då? Kommer Harren som redan har det kämpigt att få det värre? Vem vet, vi som lever vidare får se. En slarver flyttar en båt från ett vatten till ett annat utan att tvätta rent och vips så får harren ta smällen. Om den nu drabbas alls. Men det verkar alltid vara någon oskyldig stackare som hamnar i kläm.

Allt vajar fram och tillbaka. Hundra procent till vänster sen tvärt höger. Karusellvärlden. Blir det lite svårt så säger man att det är komplext så talar vi inte mer om det.

Nu blir det vindkraft. Nu Tar vi tag i energiproblem och miljöförstöring och bygger på. Folk är förbannade. Är det bra eller är det skit? De lärde tvistar. Min uppfattning är att bygden kommer inte bli förstörd pga det här. Det kommer ske på ett eller annat sätt någon annan gång. Kanske om fem miljarder år när solen slocknar. Troligtvis högst oväntat på annat vis. Hur som helst så blåser det. Och Lyckåsbacken får en ny sträckning.

Inget Vasalopp. Vilket skit. Alla dessa problem hela tiden.

Borde man inte skicka ambulanser och sjukvårdare till Ryska soldater? Vilken skit att bli född i Ryssland på åttiotalet och hamna i den här skiten. På något vis så är man oskyldig till vilket regim man hamnat under och hur ens villkor ser ut. Lite som Harren i Vättern. Villkoren för livet ser helt enkelt olika ut överallt. Enligt uppgift så tar det nästan två dygn för en skadad rysk soldat att få sjukhusvård. Mildare splitter skador leder till tex enbenthet. Amputerade ben, fy fan. Vilket skit. Ryssland lider oerhörda förluster just nu i Ukraina för att det blev fel så in i helvete på så många plan. Ren skit.

Desto mer livet träder fram så verkar bra eller dåligt mer och mer bara vara en inställningssak.

Oskar Lund har förlovat sig. Det kom fan som en nyhet. Nu ligger man efter även där. Snabba på lite nu Johan. Skynda skynda. Livet fortgår därute. Var tacksam och kämpa på.