Norrbaggarna fullständigt dominerar längdskidåkning på herrsidan. Titta bara på världscupen. Eller VM. Det är ju knappt roligt att kolla på ibland. Men så har vi frälsaren – Emil Persson. Fyra norrmän i släptåg sista kvarten av vasan. Alla med bra spurtegenskaper som fick ligga på rulle och vila upp sig inför avgörandet in i Moraparken. Att han vinner är otroligt. Det Emil gör denna säsongen är historia som skrivs. Sen har vi den lille skitungen Alvar på en 8e plats. Hur är det möjligt? Det ska inte gå att vara så bra på uthållighetsidrott i den åldern. Lite Jakob Ingebrigtsen-vibbar över honom. Tränat bra sen nappflaskan och nu en fullfjädrad längdskidåkare som spöar flera toppåkare. Hade faktiskt varit kul att se han åka lite traditionell skidåkning också.
Robban måste gjort decenniets sämsta startbacke. Vi får vänta på the story men att plocka nästan 2000 placeringar från Vasaloppets högsta punkt in till mål säger en del.
Wetterheim åkte på fem timmar blankt. Hulken. Se vad ett gym i bygden kan göra för folkhälsan.
Morbror Jan gjorde sitt 29e lopp. Lika många som år jag fyllt. Räknar man på en snittid runt 6,30 så har han spenderat över en vecka på skidor i vasaloppsspåret.
Bryntesson åkte baklänges. Bara han kan komma på nåt så dumt men samtidigt genialiskt.

Hoppas på att lite rapporter trillar in i veckan på bloggen från er som faktiskt körde. Inte lika roligt att skriva om mina upplevelser från tv-soffan.
Mejla oss gärna med ett gästinlägg.

/Örnen