När Robban började skriva Vasaloppsanekdoter började jag fundera. Men jag har inte så mycket minnen från Vasaloppet. Trots 7 starter. Det jag mest kommer ihåg är alla gånger jag hamnade precis utanför topp 100…placering 101, 102, 105 och 112. Retligt.

Första året jag åkte var 2006 och det blåste jävulskt kallt på startgärdet. Vasaloppet var en del av världscupen det året så det va ändå lite coolt att få en världscupsnummerlapp i samlingen. Året efter var det nollföre och drivsnö. Kunde ligga med i tätklungan till Eldris. Därifrån var det fullt blås in till Mora i nypreparerade spår. Det var en häftig upplevelse av vara med så långt in i loppet.

Men det loppet som jag minns bäst är 2013. Jag gjorde ett bra lopp tror jag, kom in som 87:a med en hel del namnkunniga åkare runtomkring. Det var riktigt fint väder har jag för mig. Efteråt var det en sällan skådad energi i tältet vid målet där det fanns en storbildsskärm och alla kollade på Johan Olssons legendariska 5-mils seger i Val di Fiemme. Ingen glömmer väl när Dario Cologna nästan var ikapp men ramlade och Johan kunde hålla undan.

Får vi se något liknande på söndag? Om du är snabb nog ner till Mora kanske du hinner se upplösningen på 5-milen. Kör hårt!

-OL